HCL.HR

Kinectova tehnologija stiže na PC i TV prijemnike

Zoran Žalac 24.06.2010.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Iako je Microsoftov Kinect uređaj s više funkcija, ograničen je samo na X360 konzolu. Međutim, uređaji slične namjene trebali bi uskoro preplaviti tržište.

Iako je Microsoftov Kinect uređaj s više funkcija, ograničen je samo na X360 konzolu. Međutim, uređaji slične namjene trebali bi uskoro preplaviti tržište. Naime, izraelska kompanija PrimeSense, odgovorna za kreaciju tehnologije koju koristi Kinect, najavila je kako već sljedeće godine možemo očekivati kontrole pokretom u sklopu HTPC računala i TV prijemnika. Naravno, valja napomenuti da to ne znači kako će ti uređaji imati funkcionalnost Kinecta jer mogućnosti kao što su prepoznavanje glasa i praćenje pozicije igrača ekskluzivne za novu periferiju X360 konzole.

Komentari (2)

  • smigl

    24.06.2010 - 11:22

    Zašto bi prepoznavanje glasa i kretnji bilo nešto što je ekskluzivno za xbox? Pa obje tehnologije postoje već godinama na tržištu i dostupne su svima.

  • wyzard

    24.06.2010 - 11:39

    zato što MS drži prava na njih. da se razumijemo, bit će uređaja koji će prepoznavat glas i kretnju, samo ih neće proizvodit PrimeSense koji stoji iza Kinecta. njihovi uređaji bit će striktno za kontrolu pokretom, takav je dogovor s Microsoftom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?