HCL.HR

Ključni kreativac Street Fightera napušta ekipu Capcoma nakon skoro 30 godina

Zoran Žalac 27.04.2021.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara


Budućnost borilačkog serijala Street Fighter mogla bi izgledati malo drugačije jer ekipu Capcoma nakon skoro tri desetljeća napušta Yoshinori Ono.

U japanskom studiju Capcom doći će do velikih promjena. Naime, dugogodišnji kreativac serijala Street Fighter najavio je kako napušta tvrtku nakon skoro 30 godina rada. Yoshinori Ono bio je odgovoran za borilački serijal Street Fighter zadnje 23 godine, u kojem je periodu imao uspone i padove – od uspješnog uskrsnuća serijala sa Street Fighterom IV do slabog starta još uvijek aktualne petice.

Yoshinori će napustiti Capcom 1. 5. ove godine, kad prelazi u studio Delightworks, u kojemu će imati ulogu predsjednika. Dotični studio također se bavi izradom borilačkih igara, ali Ono poručuje da će mu posao biti nešto drugačiji nego do sada i da će se na neko vrijeme udaljiti od zajednice igrača borilačkih igara.

Ostaje nepoznato je li Ono za vrijeme svog boravka u Capcomu nadgledao razvoj novog Street Fightera. Ako je takav projekt doista u pripremi, bit će interesantno vidjeti koliko će se razlikovati od dosadašnjih, koji su razvijani pod upravljačkom palicom Yoshinorija Ona.

Označeno sa:

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?