HCL.HR

Konami ipak nije odustao od konzola

Zoran Žalac 30.05.2015.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Konamijeva budućnost u mobilnim igrama na kraju je izvučena iz konteksta; ali o sudbini Kojima Productionsa i dalje se uporno šuti.

Konami je nakon uporne šutnje prema medijima napokon odlučio progovoriti o promjenama u tvrtki koje su izazvale negodovanje, pa i podsmijeh na internetu. Konkretno, odlučili su razjasniti nedavnu izjavu kako su „mobilne igre budućnost Konamija“. Kako kažu, izjavi je falio nužan kontekst.

„Konami nastavlja s prihvaćanjem izazova kreiranja zabavnog sadržaja za različite platforme. Ne samo mobilne platforme, nego i kućne konzole i arkadne strojeve, kako bi zadovoljio promijenjenu potrebu aktualnog vremena.“ – izjavio je predsjednik tvrtke Hideki Hayakawa.

O turbulentnom restrukturiranju tvrtke u kojemu je Silent Hills otkazan, a Kojima Productions navodno stavljen pod ugovor do završetka razvoja MGS-a 5, Hayakawa je rekao sljedeće: „Cilj reforme bio je garantirati da možemo točnije promotriti zahtjeve novih kupaca i trendova na tržištu, kao i primijeniti našu tehnologiju i znanje brzo i efikasno na širi krug ciljanih korisnika.“

Sve je to naravno korporativni mumbo-jumbo koji nam ne znači mnogo. Jedino što bi igrače moglo uvjeriti u Konamijevu predanost i posvećenost većim projektima za konzole bilo bi upravo najavljivanje igara za njih. A kako sada stvari stoje, za ovu godinu imaju spreman tek Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Komentari (3)

  • adycro

    31.05.2015 - 15:02

    Imaju MGS, Silent Hill, PES, YuGiOh, Castelvaniu, malo se tko moze pohvaliti s toliko ozbiljnih franshiza. Osobno sam sve te serijale igrao bilo u mladjim danima ili starijim i definitivno bih za gaming bilo lose da prekinu daljnju proizvodnju nastavaka za te serijale. Ne bih bio los ni kakav HD remake kao MGS HD i slicno.

    • Doomguard

      @adycro, 01.06.2015 - 07:22

      Zar nije MGS već imao HD kolekciju prije par godina? Jedinica nije bila uključena jer su ju već remakeali prije za gamecube i kolko sam čuo bila je katastrofa, teško da će opet to radit.

    • adycro

      @adycro, 01.06.2015 - 07:47

      Da bila je vec HD kolekcija za PS3 i napravljen je za GameCube Remake i uopce nije bio katastrofa nego kvalitetno odradjen. No govorim o sadasnjim uvjetima NextGen konzola i PC a. Sto god bilo od toga bilo bih uspjesno da danas izbace ili da odrade remake kao sto je to bio odradjen RE HD sad nedavno.Cak i Silent Hill 1 ili 2 u HD izdanju bih bio odlicno napravljen posao.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?