HCL.HR

Ako koristite miš ljevom rukom, ovaj bi vam mogao biti koristan za gaming

Zoran Žalac 21.03.2019.   •   7 komentara   •   Tehnologija


Novi miš tvrtke Roccat ne pravi diskriminaciju prema ljevacima već svojim simetričnim dizajnom odgovara svim igračima.

Većina gaming miševa na tržištu dizajnirana je za potrebe igrača koji miš koriste desnom rukom. Postoje, naravno, i posebna izdanja miševa dizajniranih za ljevake, a postoje i miševi simetričnog dizajna, poput miša zvanog Kova kojega proizvodi tvrtka Roccat. Upravo je taj miš danas dobio novu verziju zvanu Kova AIMO. Pa aimo vidjeti što je tu novo.

Radi se dakle o mišu koji mogu koristiti i ljevaci i dešnjaci. Osim simetričnog oblika simetričan je i raspored tipki – ukupno ih je deset, a mogu poslužiti za 20 naredbi. Miš koristi optički senzor od 7000 DPI, ima 32-bitni procesor i 512 kb memorije te RGB osvjetljenje.

Upravo je to osvjetljenje jedini pravi “novitet” jer na korištenje miša reagira “organski” – što god to značilo. U prijevodu, ako imate još nekoliko Roccatovih uređaja s oznakom Aimo, onda oni svijetle sinkronizirano. Ako vas takvi trikovi ne zanimaju, stari Roccat Kova – Pure Performance poslužit će vam kao jeftinija verzija ovoga miša.

Označeno sa:

Komentari (7)

  • croBilly394

    21.03.2019 - 20:18

    Većinom koristim desnom, ali padaju mi na pamet neke “situacije” kada bi ovaj miš dobro došao, jel :3 😀

  • Artyom

    21.03.2019 - 20:46

    Lijevak sam, i miš koristim sa obadvije ruke. U igrama uvijek desnom (jer u suprotnom trebala bi mi i “naopaka” tipkovnica), a ovako random vrlo često i lijevom. I to je jedan od raloga zašto već godinama koristim samo Roccat miševe (drugi razlozi su kvaliteta, i Lamborghini style dizajn, RBG uvijek pogasim, to mi na mišu ide na živce).

  • Cygarone

    21.03.2019 - 20:57

    Budući da sam ambidekster i ako je jednako kvalitetan kao moj vjerni Logitech MX1000, mogao bih si ga nabaviti. Ne izgleda loše, ali možda malo previše svijetli za moj ukus…

    • Artyom

      @Cygarone, 21.03.2019 - 22:55

      Možeš sve to pogasit, ili stavit na mračnije boje (npr tamno plavu jedva i da primjetiš). Ja koristim Roccat već dugo i na miševima nikad ništa ne svijetli.

    • Cygarone

      @Artyom, 23.03.2019 - 09:37

      Zahvaljujem vam na odgovoru, ako su uistinu tako kvalitetni, kada budem radio sljedeći build računala mogao bih uvrstiti i Roccat periferiju. 😉

    • Saren

      @Cygarone, 23.03.2019 - 12:45

      Ja koristim njihov (sad 4 mjeseca star) Roccat Kone EMP i prezadovoljan sam. Imao prije njih Logitech G402 i dobro me sluzio ali je otiso u zasluzenu mirovinu. U svakom slucaju dobri su, njihov SWARM program na koje mozes fine tuneat gotovo sve je poprilicno dobar isto.

  • the_cat

    22.03.2019 - 10:10

    Ja sam ljevak i nema sanse da sa lijevom kontroliram mis. Ne znam i gotovo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?