HCL.HR

Kreativni direktor Assassin’s Creeda nastavlja u sličnom tonu – igrom povijesne tematike

Zoran Žalac 20.12.2014.   •   1 komentara


Bivši Ubisoftovac Patrice Desilets i njegov novoosnovani studio Panache Digital Games rade na visokobudžetnoj akcijskoj igri preživljavanja s povijesnom tematikom.

Bivši kreativni direktor prva dva Assassin’s Creeda Patrice Desilets nedavno je osnovao vlastiti studio Panache Digital Games u Montrealu, Kanadi, nakon što je potjeran iz Ubisofta, nakon što je ga je ranije sam napustio. Ta čudna priča, međutim, ima poznatu notu, a to je da će Desilets sa novim timom raditi sličnu stvar kakvu je radio s Assassinom. Naime, bit će to igra povijesne tematike i akcijskog žanra. I bit će to visokobudžetna igra.

„Vjerujem u visokobudžetne igre. Svim srcem vjerujem u to da ovaj medij koji nazivamo videoigrama može biti pozitivni pokretač promjena u našem društvu i da iskustva visokobudžetnih igara imaju nemaju konkurenciju u snazi za ostvarivanje toga. Uvijek sam imao pozadinsku ambiciju u svom radu: da potaknem svijet videoigara. S tom sam motivacijom dizajnirao Assassin’s Creed. Vjerujem da sam time nekako uspio u svojoj misiji. I to mi daje još veću motivaciju i ambiciju da nastavim tu avanturu.“ – izjavio je Desilets.

Igra mu, međutim, još uvijek nema konkretne obrise – pa čak ni naziv. Promotivna slika prikazuje tek tradicionalne ruske babuške, što bi moglo značiti da će povijesna tematika biti donekle vezana uz rusku kulturu. Međutim, svi koji su igrali Stacking znaju kako to ne mora biti nužno tako. U bilo kojem slučaju, doznat ćemo u bližoj budućnosti.

Komentari (1)

  • goldfinger

    21.12.2014 - 21:02

    Idemo,Patrice,odj. Ubisoft!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!