HCL.HR

Lansirana Plays.tv platforma za dijeljenje snimki iz videoigara

Zoran Žalac 31.03.2015.   •   2 komentara


Raptr je predstavio svoju Plays.tv platformu koju naziva Instagramom za gamere. Riječ je o platformi koja će omogućiti standardizirano snimanje video sadržaja na PC-u kao na aktualnim konzolama.

Tvrtka Raptr krenula je s poslovanjem davne 2007. nudeći optimizaciju računala za igre. Zatim su se udružili s AMD-om u Gaming Evolved programu gdje su prošle godine predstavili Game DVR funkciju za snimanje videa i dijeljenje na stranicama Raptr usluge. Danas je ta usluga evoluirala u ono što se naziva Plays.tv, a zamišljeno je kao platforma za brzo snimanje i dijeljenje video sadržaja iz PC igara.

Naime, dok PlayStation 4 i Xbox One konzole imaju opciju snimanja ponovljenih snimki, na PC-u većina programa za hvatanje video sadržaja funkcionira tako da snima tek kada im to naredite. Kako u igrama ne znate unaprijed što će vam se zanimljivo dogoditi, u Raptru smatraju kako PC platforma treba takav servis pomoću kojega će igrači lako i brzo snimiti zanimljive klipove, pripremiti ih za objavu, a program će ih optimizirati za postavljanje na mrežu.

U Raptru također vjeruju kako YouTube i Facebook nisu prava mjesta za dijeljenje video sadržaja iz igara. Točnije rečeno, mogu poslužiti svrsi, ali ideja Plays.tv-a je daleko šira te uključuje mogućnosti praćenja korisnika te urednički birane sadržaje. Drugim riječima, lakše biste vidjeli što je trenutno „in“ u PC gamingu negoli na YouTubeu. Ipak, program vam ne nudi samo postavljanje na Plays.tv nego i na dvije spomenute stranice.

Klijent za Plays.tv trenutno je u beta fazi i možete ga preuzeti sasvim besplatno. Iz Raptra poručuju kako snimanje pomoću njega ne bi trebalo opteretiti računalo te da ne bi trebalo biti vidljivih padova u performansama igre pri snimanju. Moguće je postaviti kvalitetu slike po rezoluciji, broju sličica po sekundi itd. Također je moguće podesiti koliko dugo će program raditi buffer, odnosno snimati replay igre. Možda i najzanimljivije je to što će omogućiti izravnu integraciju slike s web kamerom, što će se posebno svidjeti komentatorima.

Naša kratka iskustva s programom za sad su podijeljena. Na jednoj konfiguraciji radio je bez problema, no na prosječnom laptopu (Dual-core, 4 GB, 1 GB grafička) odbijao je snimiti ikakav materijal. Naravno, čitava stvar je još uvijek u fazi beta testiranja, tako da to treba imati na umu.

Komentari (2)

  • niksa_91

    31.03.2015 - 18:01

    Koristim u sklopu AMD Gaming Evolved-a i mogu reć da super snima, nekada se javi bug ako snimim zadnjih 60 sec unutar sljedećih 60 sec od zadnjeg snimanja pa je zvuk sekundu brži od slike. Inaće, sve super, lagan editor. niš posebno…ima mjesta za napredovanje, malo je player loš al ajd =) beta je =)

  • Shaodw_KillerCRO

    01.04.2015 - 14:55

    meni odbija snimati kao da imam preslabu konfiguraciju:
    – RAM: 4 GB
    – CPU: AMD phenom II x4
    – GPU: ATI radeon HD 5670 (1gb)

    solidna konfiguracija, a ne želi snimati -.-

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?