HCL.HR

Legacy of Kain: Soul Reaver dobit će proširenje priče… ali ne u obliku igre

Zoran Žalac 01.07.2024.   •   7 komentara


Prvi put u više od 20 godina dobit ćemo novo poglavlje priče iz serijala Legacy of Kain: Soul Reaver. Nažalost, ne kao novu igru već kao grafičku novelu.

Povratak vampirskog serijala Legacy of Kain nešto je što mnogi igrači željno iščekuju, a ono nikako da se dogodi. Postojale su određene indicije da je nešto u pripremi, ali Kaina i Raziela nikako da vidimo u virtualnom obliku.

Sad je pak najavljeno da će priča tog serijala dobiti proširenje prvi put nakon više od dva desetljeća, samo to neće biti u obliku igre.

U izradi je tako Legacy of Kain: Soul Reaver – The Dead Shall Rise – grafička novela koja će ispričati priču prethodnu Soul Reaver igrama. U tom poglavlju Raziel još nije vampir nego Sarafan ratnik u službi Kaina. Novela će nas također upoznati s jednim novim likom, vampirom bliskim Razielu i Kainu.

Za sada nema detalja o tome kada bi ova priča mogla biti gotova. Poznato je samo da će se roman financirati preko Kickstartera te će to ujedno biti i način da ga se nabavi.

Komentari (7)

 • Ravel

  01.07.2024 - 13:24

  I to je nešto, s obzirom koliko su fanovi tog serijala gladni. Nadam se da će bit dobar!

 • st.srki

  01.07.2024 - 13:30

  Mrvice. Al bar nešto.

  • Ravel

   @st.srki, 01.07.2024 - 13:44

   Bila je neka anketa prije 2-3 godine za duhovni nasljednik serijala, pa ne znam da li je to opalo u vodu ili samo neće nikada biti službene Soul Reaver igre te je taj projekt zaseban, ali mislim da je ovaj strip pozitivan znak i možda bude nešto iz toga, ovisno kako prođe. Ovo je tako dobar serijal, da je stvarno žalosno da ovako trune već godinama.

  • st.srki

   @Ravel, 01.07.2024 - 16:39

   Nista od te ankete nažalost. Firma koja je kupila prava na serijal je u dugovima i mislim da prodaju dio portfolia. Lagano gubim nadu.

 • Remnant

  01.07.2024 - 13:51

  “U tom poglavlju Raziel još nije vampir nego Sarafan ratnik u službi Kaina” Raziel nije nikad služio Kainu dok je bio Sarafan, nego tek kada ga je Kain oživio kao vampira.

  • Blindnate1

   @Remnant, 01.07.2024 - 21:40

   Istina.
   Ali moguće da je ta prica ce biti neka alternativna realnost ili je mozda our “lord and saviour Zoran” pogrijesio u pisanju. No ako nije onda onda ovo je moje razmisljanje:

   U soul reaver 2. Ariel ne prepoznaje Raziela iz soul reaver 1(jer mobius ga je poslao u daleku buducnost kad su se vidjeli po treci put). Sto je malo cudno zar ne?

   I naravno ako pogledamo Raziel-ov razgovor sa Kain-om (prvi put kada Raziel vidi uncorrupted pillars). Gdje kain kaze:
   “We are merely passengers on the wheel of destiny. I’ve seen the beginning and the end of our story however and the tale is crude and ill-conceived. We must rewrite the ending of it. You and i.” -daljni razgovor-
   “There’s the third option a monumental secret hidden in your very presence here but it’s a secret you have to discover for yourself”
   ” you said it yourself Kain there are only two side to your coin.. apparently so.
   but suppose you throw a coin enough time suppose one day it lands on its edge”

   Jer oni su napravili dosta time paradox-a izmedu soul reaver 2 i defiance. Tako da ne mozemo iskljuciti mogucu alternativnu relanost, pogotovo sto je kain bio u proslosti i prije soul reaver 2. Vjerovatno da je Kain napravio nesto sto je ucinio alternativni timeline gdje doista Raziel sluzi Kainu kao Sarafan Raziel.
   To ce vjerovatno biti tipa what if situacija.

   Bar to je moje razmisljanje.
   Tako da sve je moguce.

  • Remnant

   @Blindnate1, 02.07.2024 - 13:44

   Mislim da je samo pogrešno napisano (desi se šta ćeš)
   Prema drugim izvorima na internetu, npr. IGN piše “The book flashes back to Raziel’s human past as a Sarafan warrior and reveals how he came to be a vampire serving under Kain.”
   Tako da sumnjam da idu u smjeru alternativne stvarnosti.
   Kainova treća opcija govori o tome da obnovi pillarse bez da sam sebe mora žrtvovati, a Raziel je ključ u svemu tome.
   Cijeli serial zapravo prikazuje to da je u jednom loopu koji se ne može prekinuti ili promijeniti koliko god pokušavali. Sve se dogodi onako kako je uvijek bilo, u krug.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?