HCL.HR

Legendarni fejk kontroler napokon je postao stvarni – pogledajte kako se njime igra Elden Ring

Zoran Žalac 02.05.2022.   •   2 komentara   •   Tehnologija, Zanimljivosti


Jedan je korisnik modificirao igračku u obliku kontrolera te ju pretvorio u stvarni kontroler kojim se mogu igrati igre na PC platformi. Morate to vidjeti!

Kontroler s gornje slike već je duže vremena popularan na internetu – ali ne toliko među mamama i tatama nego među gamerima koji ga vole ismijavati. Sama stvar zapravo nije stvarni kontroler nego igračka za djecu uz koju se najmlađi uče pamćenju brojeva, slova i boja. Zove se Fisher-Price Laugh & Learn kontroler i u prodaji košta oko 13 dolara. I premda se njime u pravilu ne mogu igrati igre, to ne znači da se ne mogu igrati baš nikako.

Modder pod nadimkom Rudeism kreirao je tako modificiranu verziju Pisher-Price kontrolera koja u potpunosti funkcionira kao klasični (Xbox) kontroler, te kad ga se spoji na PC može se koristiti u svim igrama. Ne samo to, nego i za svaku tipku i dalje koristi prateći zvuk prilikom pritiskanja.

Evo kako se s ovim modernim čudom tehnologije igra Elden Ring:

Glavna prepreka modderu bila je ta što igračka nema desnu analognu palicu za okretanje kamere. Morao je stoga pronaći kompromisno rješenje, tako da pomična tipka s desne strane prebacuje lijevu analognu palicu da se ponaša kao desna. Što znači da nema ručnog okretanja kamere prilikom kretanja lika, ali hej – nešto se moralo žrtvovati za ovaj povijesni uspjeh!

Komentari (2)

  • Rastmahatta

    02.05.2022 - 12:17

    Horror!

  • alan40rt

    02.05.2022 - 14:31

    Moje malo kumče staro godinu dana ima taj kontroler i baš je fora igračka 😁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?