HCL.HR

Letio sam u prekrasnu Mallorcu da vidim nove Philips Evnia i AOC gaming monitore

Igor Belan 25.04.2023.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Ovaj vikend proveo sam u Mallorci na press eventu najvećeg proizvođača monitora na svijetu. Bilo je prehladno za kupanje, ali barem sam vidio kakvi gaming monitori iz AOC AGON i Philips Evnia linija stižu prije kraja ove godine.

Vjerujem da većina vas ne zna kako je najveći proizvođač monitora na svijetu kompanija naziva TPV, pod kojom su brendovi monitora i televizora AOC i Phillips.

To da su po isporuci monitora najveći i najjači čuo sam mnogo puta prošlog vikenda u Mallorci, gdje su me pozvali na predstavljanje najnovijih modela.

Naravno, AOC je već godinama dobro poznat gamerima kao jedan od lidera u svijetu brzih i sposobnih monitora, no Philips s novim gaming brendom Evnia tek sada stupa konkretnije na scenu i cilja visoko. Vidio sam koliko visoko ciljaju prošle godine na eventu u Parizu gdje su zakupili cijeli stadion Stade de France da po prvi put predstave Philips Evnia brend gamerima svijeta. Veselio sam se stoga vidjeti nove Evnia modela i sada u Mallorci, no ovaj put je malo veći fokus bio na AOC Gaming i AGON modelima.

I u jednog sam se pomalo zaljubio.

AOC AGON Pro OLED AG276QZD

Ovo je taj monitor koji mi je zapeo za oko i srce. OLED panel, 240Hz, QHD rezolucija i 27-inčna dijagonala specifikacije su koje napokon dolaze u svijet gaming monitora za entuzijaste i čine da mi se zjenice rašire. Ovaj model dolazi na tržište u 6. mjesecu i koštat će 999 eura. Dakle, cijena nije niska, ali ovo je ono savršenstvo prikaza i gaming performansi kakvo tražite i koje sam siguran da će mnogi profesionalci htjeti kupiti.

AOC AGON AG405UXC 40” IPS WQHD 144Hz

Ovo je monitor za one koji ne maštaju o OLED panelima, a takvi će na trenutnom tržištu dobiti znatno veću dijagonalu za manje novca. Ovaj ultrawide model od čak 40-inča nudi specifičnu Wide Quad HD rezoluciju s ISP panelom, nudeći više oštrine, ali i vertikalnog prostora od tipičnih ultrawide modela sličnih specifikacija. Sve to za 699€ kada postane dostupan u 6. mjesecu ove godine.

AOC Gaming Q24G2A/BK 23.8” IPS QHD 165Hz

Ovakav IPS gaming monitor prije 5-6 godina morali ste platiti iznad 600 eura, a ovaj novi AOC Gaming model će za 250€ ponuditi sve što su ti monitori nudili uz neke nove tehnologije dostojne 2023. godine. Budući da se radi o monitoru 24-inčne dijagonale i QHD rezolucije, oštrina prikaza trebala bi biti na iznimno visokom nivou uz PPI od 123. Na tržištu bi trebao biti prisutan od ovog mjeseca.

Philips Evnia 25M2N5200P: 24.5” Fast IPS 280Hz

Da Philips Evnia cilja na premium gaming iskustvo jasno je s ovim novim modelom. U 25-inča dijagonale smješten je poseban “fast IPS” panel s odzivom od svega 0.5ms (MPRT) i Full HD rezolucijom s osvježavanjem do 280Hz. Podržava naravno i Adaptive Sync, a bit će dostupan od 5. mjeseca uz cijenu od 299€.

Philips Evnia 25M2N3200W: 24.5” Fast VA 240Hz

Ovo je model za gamere koji se žele natjecati na najvišoj razini, ali ne žele potrošiti brdo novca. Umjesto IPS panela ovdje dobivate brzi i sposobni VA panel koji se osvježava do 240Hz, uz 0.5ms MPRT odziva. Full HD rezolucija je prikladna za tu dijagonalu i mnoge esports gaming scenarije, a podržavat će i Adaptive Sync kada izađe ovog svibnja po cijeni od svega 219€.

Ovo su dva pristupačnija modela iz Philips Evnia linije pa za puniju sliku ponude brenda svakako provjerite moj izvještaj iz Pariza gdje sam spomenuo i neke od prvih Evnia monitora koji koštaju preko 2000 eura.

AOC GAMING GH501 HEADSET

Gaming monitori bili su glavna zvijezda na eventu u Mallorci, ali sve smo ih mogli testirati na gaming setupima s AOC i Philips Evnia gaming periferijom. Tipkovnice, miševi i headseti bili su posvuda, no posebnu pažnju privukao je jedan novi gaming headsed. Model AOC Gaming GH501 bežični je gaming headset s podrškom za Bluetooth i 2.4GHz bežično povezivanje.

Baterija bi trebala trajati do 70 sati, a dodatno je poseban po tome što dolazi s izmjenjivim jastučićima – vi birate želite li nositi malo tvrđe kožne ili mekanije tekstilne. Koštati će 99,99€ kada dođe na tržište u 7. mjesecu.

Komentari (3)

  • Demon90

    25.04.2023 - 15:58

    Iskreno meni za gaming je sve prijeko 34 inca previše. Da budem precizan PC gaming

    • Thanos

      @Demon90, 25.04.2023 - 16:40

      Slazem se s tobom. Sve preko 34″ bi bilo vise za gamepad igru na PC-u.

  • Stecajni_upravnik

    25.04.2023 - 18:53

    250 Hz = do 250 fps, realno za jako pristojne novce👍.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?