HCL.HR

Tvrtka Logitech najavila je Adaptive Gaming Kit pomagala za igrače s posebnim potrebama

Zoran Žalac 19.11.2019.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Tvrtka Logitech najavila je dodatak za Microsoftov Xbox Adaptive Controller koji će dodatno olakšati igranje igračima s posebnim potrebama.

Microsoftov kontroler za osobe s različitim fizičkim poteškoćama jedna je od najboljih stvari koje su se dogodile Xbox brendu tijekom aktualne generacije. Xbox Adaptive Controller dobro je prihvaćen od strane igrača s posebnim potrebama, ali postoji još mjesta za napredak.

Tom mišlju vodi se i tvrtka Logitech koja je za Xbox Adaptive Controller najavila svoj dodatak – Adaptive Gaming Kit. Ovim dodatkom Logitech planira dodatno olakšati igranje tako što će tipke kontrolera odvojiti i učiniti dostupne u različitim veličinama i oblicima. One će se moći koristiti u različitim konfiguracijama – na stolu, na ruci, itd.

Ukupno će biti dostupno šest glavnih tipki: tri male i tri velike, a korisnici će sami moći odrediti koju tipku kontrolera žele postaviti kao veliku ili kao malu. Uz to, u paketu će se  četiri triggera, dvije tipke za lagani dodir te postolje.

Sve je to lijepo, ali je cijena pomalo bizarna – 99 eura. Možda to samo po sebi ne bi bilo toliko skupo, ali ovo je dodatak za Xbox Adaptive Controller koji također košta oko stotinu eura. Dakle, za ovakvo što je potrebno izdvojiti oko 200 eura – koliko i za samu konzolu.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • Lazy

    19.11.2019 - 19:28

    Cijena je pff,jesu normalni…al svaka im cast za ovakovu inicijativu.Isse ne vjerujem da su “money worshiping” firme otisle i u ovom smjeru, bravo bravo bravo, nemaju pojma koliko su puno napravili s ovim potezom (ili mozd imaju) manje bitno,bitno je da su i osobe s invaliditetom dobile sansu da igraju, da se izgube u ovim virtualnim igrarijama, virtualnim svijetovima, kad i ako, neki, vec ne mogu cesto izlazit u grad,kino,kazaliste, i/ili su u ne mogucnosti koristiti standardni gamepad,tipkovnicu etc.Bravo jos jednom!!!!

  • Dick Johnson

    20.11.2019 - 07:57

    Iznimno pohvalno! Jos da cijenu malo korigiraju i ko kuca.

  • Petar Marjolovic

    20.11.2019 - 10:00

    Super, ne idu za novcem nego za kvalitetom. Jedino je cijena malo pretjerana, platis konroler koliko i konzolu.

  • Kratosov Boy!

    20.11.2019 - 21:34

    Treba biti vise ovoga u gamingu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?