HCL.HR

Electronic Arts otkazao je sva prvenstva zbog pucnjave na Madden turniru

Zoran Žalac 28.08.2018.   •   1 komentara   •   Esport


Tvrtka Electronic Arts otkazala je preostala esports natjecanja u igri Madden NFL 19 kako bi se poradilo na tome da se tragedija prošlog vikenda više ne ponovi.

Industrija videoigara jučerašnji je dan provela u šoku nakon oružanog napada koji se dogodio u SAD-u na turniru u igri Madden NFL 19. Kako je šok jenjavao tako se počelo nametati pitanje zašto je ubojici bilo dopušteno unošenje oružja na turnir. Odnosno, tko je kriv za to što jedno takvo natjecanje nije imalo adekvatno osiguranje i sigurnosne protokole.

Iz tvrtke Electronic Arts, koja je glavni organizator Madden Classic prvenstva, odmah su poručili kako krivnja nije na njima. Kako kažu, oni organiziraju natjecanje, ali vlasnik lokacije na kojoj se turnir održava zadužen je za sve ostalo. U tragičnom slučaju iz Jacksonvilla, Floride, odgovornost je na lokalu GLHF Game Bar koji se nalazi u sklopu centra Chicago Pizza.

No, bez obzira na to je li se tragedija mogla spriječiti ili nije, iz Electronic Artsa su odlučili otkazati preostala tri turnira u Madden Classic prvenstvu s namjerom da temeljito istraže sigurnosne protokole za takva natjecanja kako bi došli do konzistentnog nivoa sigurnosti.

Usput rečeno, u međuvremenu se doznalo da je napadač koristio dva ručna pištolja, koje je nabavio ilegalnim putem.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • movie

    28.08.2018 - 15:53

    Neovisno o svemu, budala će uvijek biti. Tragedija koja se teško mogla spriječiti. Neponovilo se…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?