HCL.HR

Male igre za velike igrače #03: Super Zavodnik i kako pričati sa ženama

Pero Mlinar 17.07.2018.   •   1 komentara


Alieni, žene i Rubikove kocke – netko od njih je viška. Doznajte rješenje najvećoj svjetskoj zavrzlami uz pomoć certificiranog doktora za život – ljubavnog gurua Richarda La Ruine.

Kako samo vrijeme leti, ljudi moji. Ne znam za vas, ali evo, ja se stvarno ne mogu dovoljno načuditi. Prošlo je već skoro mjesec dana ljeta, sredina je srpnja. Polako bi trebalo i krenuti na more, zar ne mislite tako? Idealno je vrijeme za posjetiti neku od pješčanih plaža, dobro se osunčati, malo se brčnuti i rashladiti. Voziti se jet-skijem, surfati na vodi, napraviti salto sa skakaonice. Za kraj popiti mojito na plažici uz zalazak sunca. Kakav bi to samo bio fini dan, ah. Već ga sad mogu zamisliti u potpunosti.

Ali stanite na sekundu; dok vi s čašicom u ruci ponosno razmišljate o vašoj recentnoj maestralnoj jet-ski eskapadi i besprijekornom dvostrukom saltu, nešto se čuje u blizini. To na molu sjede dvije mlade Njemice i s tugom razgovaraju o ispadanju Özila i ekipe. Netko bi im trebao prići. Netko bi ih trebao utješiti.

I sami znate da u životu postoje veliki izazovi i gotovo nepremostivi izazovi: pogađanje kola sa sijenom prilikom skakanja s tornjeva u Assassin’s Creed serijalu, prelazak Dark Soulsa na harmonici, uživanje u Fifi Ultimate Teamu samo su neki od njih. Međutim, kao što isto tako vjerojatno znate, ništa od toga, apsolutno ništa – ne može se usporediti sa zadatkom pričanja s nepoznatim curama. Tu su zaklecala mnoga koljena, posrnuli i najveći velikani. Mnogi nisu ni krenuli, uvjerivši samog sebe da to nije toliko bitno.

Ali razmislite malo: smatrate li uspješnim prelazak Witchera 3 u kojemu Geralt na Death March težini izmlati tisuće drownera, a ne uspije osvojiti ni jednu curu? Naravno da ne. Uzalud mu vještine s mačevima kad je pimplić, mislim da se tu možemo složiti. Isto tako je i u pravome životu. S nekim se stvarima ne može šaliti.

Na svu sreću, i tom vrhovnom izazovu ima rješenja. Ovog ljeta s nama je tu Super Seducer – obvezno štivo svakog modernog muškarca. Ako ste imali ikada problema s curama; a zasigurno jeste u manjoj ili većoj mjeri – ne brinite. Brzinska obuka uz Super Seducer pretvorit će vas iz nule u jedinicu u svijetu ljubavnih odnosa i vatrenih romansi.

Znate, ako se mene pita, u današnjem svijetu nedostaje pravih muških uzora. Prošla su ona vremena kad se je moglo upaliti TV i na njemu vidjeti mladog Sylvestera Stallonea kako, usprkos svim preprekama, napornim radom i zalaganjem možda ne osvaja titulu šampiona u teškoj kategoriji, ali zato osvaja nešto puno važnije – srce mlade, lijepe i pristojne cure iz kvarta. Clint Eastwood je ostario, Brad Pitt se udebljao, a George Clooney je postao sijed. Čovječe – zašto ni najveći ne mogu s nama ostati vječno?

Sreća nam se je ipak osmjehnula pa se je u praznini muškaraca kakvima bismo htjeli biti pojavio netko novi: Richard La Ruina. Tip koji se je iz usamljenog sramežljivka uspio pretvoriti u gurua za žene. Tip koji tajne uspjeha nije odlučio zadržati za sebe već ih podijeliti sa svima nama. Ne u obliku neke dosadne knjige, već u obliku interaktivnog filma. Ukratko rečeno – pravi uzor.

Da ste me prije tjedan dana pitali koje igre bi svatko trebao odigrati u životu, rekao bih vam da postoje samo dvije takve igre: The Witcher 1 i Hatoful Boyfriend. Da me sretnete danas i ponovno pitate istu stvar, moj bi odgovor bio – isti. Prizvuk bi mu, međutim, bio drukčiji.

Problem s igrama je jednostavan – koliko god one bile dobre, one su i dalje igre. One spadaju u vrtić, među djecu da se zabavljaju za vrijeme odmora (postoji li to u vrtiću?) gledajući lovca Geralta kako lovi opasnu divljač, jer nemaju pametnijeg posla za raditi.

Super Seducer je puno više od toga. To nije samo igra – to je vodič za ljubav, uspjeh, sreću; jednom riječju, za život. Kao i svako drugo transformativno iskustvo iskusiti ga trebate sami. Ipak, da bih vam ukratko ocrtao značaj ovog remekdjela i potaknuo vas da ga odigrate proživite, nabrojati ću tri najvažnije stvari koje sam naučio od Richarda i koje su me pretvorile u novog čovjeka.

1. ŽENE NISU ZASEBNA VRSTA

Istina numero uno. Ovdje započinje čitava priča. Suprotno zdravorazumskom mišljenju, cure, tj. podvrsta žena, su zapravo – ljudi. Iako zvuči nevjerojatno, istina je. Dovoljno je da na Wikipediji pogledate statistike o ljudskom (!) stanovništvu i vidjet ćete da na svijetu postoje tzv. muškarci i tzv. žene – dva spola iste vrste. Nevjerojatno.

Da bi to dokazao, Richard je Super Seducerom proveo detaljno istraživanje u kojoj je više tzv. žena smjestio u različite svakodnevne kontekste – poput ureda, ulice, noćnog kluba, kafića – i pričao s njima. Vrlo neočekivano, pokazalo je da su se one ponašale kako bi se čovjek i trebao ponašati. Umjesto da se mirišu ispod pazuha ili igraju Fifu, u društvenoj situaciji one bi – razgovarale. Vau! Richard bi ih pitao pitanje a one bi dale sasvim razumljiv i logičan odgovor. Ili bi se dogodila obrnuta situacija pa bi čak i one postavili neko pitanje.

U svakom slučaju, ne bi se dogodilo ništa što bi moglo ukazivati da on ima posla s pripadnicima neke vanzemaljske rase. Žene su ljudi. Ovo je istina koju vrijedi upamtiti.

2. RAZGOVOR JE SAMO SREDSTVO ZA POSTIZANJE CILJA

Iako bi vas otkrivanje istine #1 moglo potaknuti na to da izađete iz podruma kuće i  počnete opušteno pričati sa svakom curom koju vidite, morate imati na umu da stvari nisu toliko jednostavne. Razgovor sam po sebi ne vrijedi ništa, jedna je od prvih stvari koje ćete naučiti od Richarda, ukoliko iza njega ne stoji cilj. Koji, zasigurno se pitate? To je vrlo jednostavno.

Još jedan izlet na Wikipediju bit će vam dovoljan da saznate drugu veliku istinu – između žena i muškaraca postoji privlačnost. Oko te istine vrti se cijeli svijet, od jednomjesečnih odlazaka frizeru do pisanja ovog genijalnog članka. Žene treba osvojiti, poručit će vam Richard, to nije uopće upitno; a tu u igru ulazi razgovor.

Kako bi vas uvjerio u važnost razgovora, Richard će vam u svojem eksperimentu dopustiti da isprobate i neke druge tehnike, poput zviždanja ili češkanja jaja. Ali to vam neće proći tek tako – mi smo životinje tek u uskom smislu te riječi. Profinjeni smo, pobogu.

Richard će vam stoga pokazati kako doći do željenog cilja na način doličan muškarcu iz 21. stoljeća, ali vas pritom podučiti da trošiti vrijeme – ne smijete. Što nas dovodi do treće istine.

3. VI STE UVIJEK U HENDIKEPU

Vraćamo se statistikama o ljudskom stanovništvu. Pogledajte ih malo bolje i vidjet ćete da postoji određeni disbalans u broju muškaraca i žena koji žive na Zemlji – žena, naime, ima manje! To nije dobra vijest – ako se uzmu u obzir sve otegotne okolnosti, značaj ove vijesti veoma je jasan – morate biti brzi.

Svijet nije skrojen za maratonce, nego sprintere, a to je činjenica koje je Richard itekako svjestan. Stoga, ne da ćete samo u svakom ponuđenom scenariju koji će vam on predstaviti morati ostvariti svoj cilj i curu u što kraćem vremenu odvesti na spoj, pribaviti broj mobitela ili nešto slično, već će vam on uz detaljnu analizu ukazati vaše greške i pomoći da idući put – zapucate prvi.

Ovdje završava kratki uvod koji vam je ukazao neke od najbitnijih postulata života . Medutim, kao što je slučaj sa svim majstorima svojega zanata, riječi Richarda La Ruine nemoguće je prenijeti, a da se u tom procesu ne izgubi nešto bitno. Samo poznavanje triju istina nije dovoljno za uspjeh. Ako želite postati uspješnim u životu, njegove riječi morat ćete čuti sami. Koliko dugo če trajati vaša obuka – to će ovisiti samo o vama.

Komentari (1)

  • Sentiel FH-016

    17.07.2018 - 11:35

    Jedino sto su dobre zenske u Super Seduceru, ostalo je tezi shit!! 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?