HCL.HR

Matrix Awakens nije ni igra ni film, ali je nešto stvarno osim ako nije

Zoran Žalac 06.12.2021.   •   5 komentara   •   Tehnologija


Tvorci Matrixa u suradnji s Epic Gamesom najavili su novo poglavlje interaktivne naracije uz pomoć Unreal Enginea 5.

Film Matrix Resurrections u kina stiže krajem ovog mjeseca. No, prije nego odete u kino, uvod u film prvo morate odgledati u Fort… ok, šalimo se – nije se Matrix prodao Fortniteu, ali neke veze s Epic Gamesom imaju.

The Matrix Awakens bit će dostupan nakon The Game Awardsa ovoga petka, a radi se tu o kratkom prikazu “budućnosti interaktivne naracije i zabave s Unreal Engineom 5”. Dakle, u pitanju je nekakav teaser rađen pomoću nove generacije Unreal Enginea, a na njemu su radili članovi samog Matrix filma, uz glumačku izvedbu Keanua Reevesa i Carrie-Anne Moss.

Keanu nas u najavnom traileru za Matrix Awakens pita kako znamo da je nešto stvarno, pa su odmah krenule teorije da je sam Keanu u videu zapravo rađen uz Unreal Engine 5. Je li to istina? Vjerojatno ne, ali što je stvarno… stvarno doznat ćemo u petak na PlayStationu 5 i Xbox Series konzolama.

Zašto ne i na PC-u? U Epicu su svjesni da su grafičke kartice koje mogu prožvakati nestvarnog Keanua ionako zaokupljene rudarenjem kriptovaluta pa se nemaju vremena zamarati ovakvim eksperimentima.

Komentari (5)

  • Cros70

    06.12.2021 - 18:25

    Meta humens creator i Lumen na djelu. Keanu je kratko prikazan da se ne vidi da je digitalan. Razlog zasto na pc nije – Marketing. Nista drugo. Mozda nvidia nije dala jer lumen je kao ray tracing i ne treba vam graficke iz rtx serije sa ray tracing jezgrama. Ne znam. Ne bi znao. Znam da lumen i moja gtx 960 4gb nisu nas sretne skupa. Pa mi je ugasen u UE5

    • funky0308

      @Cros70, 07.12.2021 - 18:46

      Meni ga je na PCu dosta, sto se mene tice, samo neka izbjegava igre, nista dobroga nam nije donio 🙂

  • Pajo Paksu

    06.12.2021 - 18:38

    To je toliko brzo proletilo i animirat facu Keana nije fora ako ako su koristili pravog Keana kad to izgovara. Fora je animirat kretnje u igri da izgledaju prirodno, a ne čućni, lezi, ispravi se, okreni se oko sebe. Pogotovo za igre iz 3 lica

  • Oldschoolgamer

    06.12.2021 - 20:56

    Skinuo na PS4 i mogu reci da je igrica super.Na mom 4k sdr televizoru doista izgleda spektakularno.Mozda nije dobra kao halo infinite igrica,ali je ok.

  • JCD-Bionicman

    06.12.2021 - 23:09

    Treba nam nova Matrix igra podhitno..u stilu Path of Neo i Enter the Matrix samo mnogo bolje..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?