HCL.HR

Matt Damon objasnio zašto nije glumio u igri The Bourne Conspiracy

Zoran Žalac 09.08.2021.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Matt Damon odbio je novac za angažman u igri The Bourne Conspiracy iz prilično bizarnog razloga – nije mu se sviđalo što je igra nasilna.

Prošlo je već dosta vremena od akcijske igre Robert Ludlum’s The Bourne Conspiracy. No, ako nam je išta ostalo u sjećanju od te igre onda je to da u njoj Jasona Bournea nije glumio filmski Bourne – Matt Damon. Bourne je u igri izgledao i zvučao drugačije, a ljudi su željeli znati zašto.

U jednom intervjuu 2008. godine za novine The Boston Globe, Damon je izjavio da je pokušao nagovoriti producente igre da umjesto pucačine naprave puzzle avanturu nalik kultnom Mystu. Tu su izjavu kasnije demantirali iz studija High Moon, tvrdeći kako se s Damonom nikada nisu susreli niti im je on davao ikakve prijedloge.

I tu je priča stala, a s obzirom da se radilo o navodnoj izjavi u tiskanom mediju, nije bilo skroz jasno je li glumac doista htio da Jason Bourne igra bude poput Mysta ili je posrijedi bio nesporazum pokvarenog telefona.

Međutim, prošlog je vikenda Damon gostovao u popularnoj emisiji na YouTubeu – Hot Ones – gdje je osobno i nedvosmisleno potvrdio da je odbio novac za pojavljivanje u igri jer nije bila poput Mysta.

“Jednostavno nisam htio pucačinu iz prvog lica. Ponudili su mi hrpu novca, ali ja sam im rekao: Ako biste mogli napraviti igru kao što je Myst – obožavam tu igru. A oni su mi rekli ‘ne’ i napravili (Bourne) igru bez mene.”

Ostaje nejasno s kime je Damon točno razgovarao o igri, ali 13 godina kasnije praktički je nebitno. Studio koji je napravio The Bourne Conspiracy sada radi na Call of Duty igrama, pa sve da im se Matt Damon ponovno javi s idejom da naprave igru kao što je Myst, znamo kako bi to prošlo.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • hexagram

    09.08.2021 - 15:08

    nitko ne jede ljuto kao Coolio

  • Mad Ant

    09.08.2021 - 15:41

    Hot Ones je stvarno daleko dogurao, rijetko koji gost mi se nije svidio.

    • Bojko

      @Mad Ant, 09.08.2021 - 16:12

      Toliko je dobra emisiju da ju gledamo već nekoliko godina u uredu dok klopamo 🙂 (oduzela je titulu najbolje emisije MKBHD-u)

  • Bojko

    09.08.2021 - 16:10

    Gledao sam baš neki dan i posebno mi se svidjelo objašnjenje kako je umiruća DVD industrija presudila (i još presuđuje) izlasku kvalitetnih filmova. To mi je dalo skroz novi pogled na stanje u filmskoj industriji.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?