HCL.HR

Nintendo napokon prikazao novi Metroid, samo ne onaj kojem smo se nadali

Ivan Brekalo 15.06.2021.   •   6 komentara


Prije nego dobijemo Metroid Prime 4, na kojemu se i dalje radi, stiže nam Metroid Dread – klasični 2D naslov od tvoraca Metroid: Samus Returns za 3DS.

Jedno od najuzbudljivijih Nintendovih iznenađenja na ovogodišnjoj E3 prezentaciji svakako je nova igra iz serijala Metroid, punog naziva Metroid Dread. Što je najzanimljivije, ne radi se o novom nazivu za Metroid Prime 4 (za koju smo ponovno dobili samo potvrdu da je još uvijek u izradi), već o potpuno novoj avanturi Samus Aran, legendarne lovkinje na glave.

Uz filmsku uvodnu sekvencu prikazano je i nešto gameplaya, te smo doznali da ćemo Samus u ovoj avanturi pratiti iz klasične Metroid perspektive koristeći 2D kretanje.

Po viđenom gameplayu Dread podsjeća najviše na Metroid – Samus  Returns koji je prije par godina izašao na 3DS konzoli, što i ne čudi jer ga razvija isti tim – MercurySteam. U ovom E3 traileru za Dread Samus je prikazana na nekoliko različitih lokacija na kojima ju proganja robotska zvijer E.M.M.I. Čini se da Samus ponovno može pucati u svim smjerovima i parirati protivničke napade, baš kao i u spomenutom Samus Returns.

Datum izlaska je 8. 10. 2021., , što je poprilično blizu. Zanimljivost je i to da je Metroid Dread služio kao kodno ime za jedan otkazani Metroid nastavak predviđen za Nintendo DS konzolu. Na žalost taj projekt nikada nije ugledao svjetlo dana i priča iz Metroid Fusiona nije nastavljena, sve do sada.

Trenutno možemo samo nagađati koliko je elemenata i ideja doista preuzeto iz originalnog Metroid Dread projekta za ovu novu Switch ekskluzivu, ali sigurni smo da je mnogim Nintendo obožavateljima ovo bilo vrlo ugodno iznenađenje.

Cijena igre bit će 60 eura, a iako to nije bili prikazano unutar same prezentacije, Nintendo je na društvenim mrežama najavio i posebno Special Edition izdanje igre koje će sadržavati knjižicu s ilustracijama, steelbookom i karticama s Metroid motivima.

Označeno sa: , ,

Komentari (6)

  • kebbab

    15.06.2021 - 21:23

    Ovo mi se čini baš dobar 2D platformer/pucačina za uzeti u ruku (Switch lite).

  • KhorneFlake

    15.06.2021 - 23:26

    Može proć.

  • Artyom

    16.06.2021 - 15:22

    Jesam ja jedini koji se uvijek više veseli 2D Metroid nastavcima nego Prime-u i sličnima?

    • Dicksuckulla

      @Artyom, 16.06.2021 - 22:41

      Nisi. Iako cekam i Prime ovo mi je napetije.

  • Mrfloyd

    16.06.2021 - 22:32

    Nisi Artyom.
    +1

  • H. Mujkanovic

    20.06.2021 - 12:28

    Bit ce ovo dobro.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?