HCL.HR

Microsoft najavio univerzalne aplikacije za Windowse i Xbox

Patrik1717 03.04.2014.   •   3 komentara


Takozvane Metro aplikacije za Windowse ubuduće će se moći koristiti i na ostalim Microsoftovim platformama – mobilnim uređajima te Xbox One konzoli.

Ako patite što na svojoj Xbox One konzoli nemate dediciranu Konzumovu aplikaciju s kojom možete brzo pogledati sniženja i sa novostečenim informacijama potrčati do obližnje trgovine… vašoj patnji uskoro dolazi kraj. Naime, Microsoft je najavio novu vrstu univerzalnih aplikacija koje će se istovremeno moći razvijati za tri platforme – Windowse 8, Windows Phone 8 te Xbox One konzolu.

Govorimo dakako o tzv. „Metro“ aplikacijama iz Windowsa 8 koje će na svim platformama/uređajima izvoditi podjednako, a uz svemoćno računarstvo u oblaku sav rad u tim aplikacijama automatski će se sinkronizirati među uređajima. Na Xboxu će te aplikacije moći imati podršku za kontroler i Kinect, pa očekujte da ćete njima moći raditi svakakva čuda.

Manje sretna vijest u svemu tome jest činjenica da će se plaćene aplikacije morati kupovati za svaku platformu posebno, što znači da jednom kupljeni program na PC-u nećete imati aktiviran na Xbox One konzoli/smartphoneu ili obrnuto. Microsoft također nije želio navesti kada bismo mogli vidjeti prve univerzalne aplikacije u opticaju.

Komentari (3)

 • HistorixCRO

  03.04.2014 - 20:42

  Koja je poanta ovog svega ako će se ista aplikacija morat kupit zasebno za svaku platformu??

  • AnonDogi

   @HistorixCRO, 04.04.2014 - 09:42

   I meni je to bas glupo. Ako je ISTA aplikacija napravljena ZA SVE zasto je onda moram jebeno kupovat opet? #MicrosoftFail

 • ledu00

  06.04.2014 - 21:00

  Najavili su takodje da ce Windows 9 podrzavati veliki broj Xbox igara, ali nisam siguran da li se radi samo o Xbox One igrama ili ce biti ukljucen i 360 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!