HCL.HR

Microsoft naljutio internet igrom Young Conker

Gregor Stojev 29.02.2016.   •   7 komentara


Poznati lik iz legendardnog studija Rare pojavit će se opet, ali u izobličenom mladolikom izdanju ekskluzivnom za Microsoft Hololens. I internet nije sretan.

young-conker

Microsoftov Hololens AR headset još je u fazi razvoja, no već znamo da na impresivan način može napuniti prosječnu sobu računalno generiranim hologramima koji znaju što je ormar, a što kauč. I dok tehnologija Hololensa djeluje impresivno, jedna igra upravo otkrivena kao tehnološka demonstracija tog uređaja uzburkala je vode među fanovima starih platformera na internetu.

Prema portalu Fortune, danas su krenule prednaružbe Development Editiona uređaja (košta 3000 dolara, ako ste zaboravili), iako je izvorni članak već uklonjen, brzi čitatelji u brdu su dokumentacija i uputa za korištenje istoga primijetili i činjenicu da s Hololensom dolaze i tri igre. Počnimo s one dvije oko kojih se ne diže halabuka…

Novi IP imena Fragments, vaš dnevni boravak pretvorit će u mjesto zločina, a vi ćete u ulozi detektiva tražiti dokaze kako bi saznali tko je počinio kriminal. Fragments obećava spojiti granicu stvarnoga i virtualnog svijeta tako da pokuša stvoriti nova sjećanja iz vama već poznatih, svakodnevnih prostorija.

RoboRaid vrlo je vjerojatno konačna verzija prošlogodišnjeg “Project X-Raya” – pucačine iz prvog lica u kojoj će se protivnički roboti probijati iz zidova i kretati se po vašem namještaju dok ih vi izbjegavate i eliminirate.

I tako dolazimo do tog nesretnog Young Conkera, spornog naslova koji trenutno uz salvu negativnih komentara trenda na Twitteru. Da, riječ je o novoj igri s mnogima dragim Conkerom u glavnoj ulozi, no ovaj put poznata vjeverica je prikazana u pomalo deformiranom, malađahnom izdanju. I koliko god bilo zanimljivo što se radi o konceptu 3D platformera gdje Conker skakuće po vašem pokućstvu i spretno razaznaje kauč od stola, toliko je i uznemirujuće vidjeti kako je taj mladi Conker zamišljen.

Umjesto starog Conkera koji je ponajviše postao popularan zbog svog ironičnog karaktera i loših navika s alhokolom, fanovi koji godinama željno iščekuju vidjeti novu igru s omiljenim im likom u glavnoj ulozi dobili su “dječju” i veselu verziju istog lika, koja očito postoji samo da promovira Hololens. Svetogrđe, rekli bi neki. Pogledajte trailer:

Uz ove tri igre, Hololens će također uključivati i tri druge aplikacije. Jedna od njih bit će Skype, koji će razgovore s drugima prikazivati kao holograme. HoloStudio bit će aplikacija za ilustraciju trodimenzionalnih slika u realističnim skalama. Konačno, HoloTour aplikacija omogućit će vam da u 360 stupnjeva uživate u brojnim lokacijama poput Rima. U izradi je još jedna aplikacija zvana ActionGram koja će služiti kao alat snimanja holograma u stvarnim prostorima kako bi ih u video prikazu mogli podijeliti s drugima.

Što kažete na Young Conkera?

Komentari (7)

  • pesek32

    29.02.2016 - 19:48

    Fragments zvuči zanimljivo…

  • Igor Belan

    29.02.2016 - 20:34

    Vijest updateana s trailerima za Fragments i Roboraid.

  • Alum

    01.03.2016 - 19:58

    Cool 🙂 Meni izgleda zanimljivije od VR headseta. Da li će to ići i za X1 ili samo Windowse 10?

  • l)oolvl

    02.03.2016 - 15:11

    bojim se da bi ovo moglo ispasti slično kao i Kinect… najavljivano kao revolucionarno a na kraju se nitko zapravo ne igra s tim

  • MyWishIsToEndThisWorld

    02.03.2016 - 16:18

    To im je očito neka fora trollati Conker fanove jednom godišnje. Prošle godine sa onim Project Sparkom, sad s ovim.

  • sgtbare

    03.03.2016 - 12:58

    R.I.P. Conker
    1997-2002
    Ubio ga Microsoft

    • Dom3gaming

      @sgtbare, 02.04.2016 - 18:00

      Hahah. Dobra.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?