HCL.HR

Microsoft kopira Nintendo i radi na fleksibilnim kontrolerima

Zoran Žalac 29.10.2018.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Microsoftova istraživanja u zadnjih nekoliko godina uključivala su i traganje za fleksibilnim kontrolerom koji bi se mogao koristiti na mobilnim platformama.

Iz Microsofta su ranije ovoga mjeseca poručili kako za budućnost gaminga vide igranje bez granica. Pomoću svoje streaming platforme Project xCloud u idućem desetljeću planiraju na mobilne uređaje donijeti visokobudžetna gaming iskustva.

Jedna od prepreka za to svakako su kontrole, odnosno fizički kontroleri. Dok je još i razumno uz odgovarajući držač spojiti klasični kontroler na mobitel, u slučaju tableta stvari nisu tako jednostavne. Microsoft stoga još od 2014. radi na konceptu fleksibilnog kontrolera nalik Nintendovom Joy-Conu, ali namijenjenom za širi spektar uređaja.

Prema izvješću kojega se dokopao portal Windows Central, u Microsoftu su svojedobno materijalizirali prototip takvog kontrolera, a iako u međuvremenu isti nije zaživio kao proizvod, izvješće sugerira da su u Microsoftu još uvijek zainteresirani za ovo istraživanje zbog uspjeha Nintendo Switch konzole.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?