HCL.HR

Microsoft očekuje pad cijene PlayStationa 4

Zoran Žalac 21.09.2015.   •   1 komentara


Šef Xbox ogranka u Microsoftu vjeruje kako će Sony idućeg mjeseca najaviti sniženje cijene PlayStation 4 konzole za ovu blagdansku sezonu.

Situacija je poznata – PlayStation 4 je još uvijek najprodavanija kućna konzola aktualne generacije na gotovo svim tržištima. Microsoft se za nadolazeću blagdansku sezonu trudi preokrenuti situaciju ponudom zvučnih ekskluzivnih igara i dovođenjem Windowsa 10 na Xbox One konzolu. No, kako tvrdi Phil Spencer, šef Xbox divizije, morat će se potruditi još više ako konkurencija iz Sonyja smanji cijenu PlayStation 4 konzole.

Spencer očekuje kako će se to dogoditi upravo do kraja ove godine, jer ako je vjerovati povijesti, rezanje cijene je potez na koji se Sony odlučuje najkasnije dvije godine nakon izbacivanja konzole na tržište. PlayStation 3 tako je pojeftinio uvođenjem novog modela nakon svega sedam mjeseci na tržištu, odnosno nakon godinu i pet mjeseci za prvotni model. PlayStation 2 pojeftinio je prvi put nakon godinu dana i osam mjeseci. PlayStation 4 na tržištu je već godinu dana i deset mjeseci, bez trajnog pada cijene od 400 eura.

Spencer vjeruje kako će najava o sniženju cijene stići na Paris Games Weeku krajem desetog mjeseca gdje će Sony održati svoju konferenciju kao nadoknadu za odsutnost na Gamescomu. U prilog tome svakako ide i činjenica da je Sony na nedavno održanom Tokyo Game Showu najavio sniženje cijene PS4 konzole na azijskom tržištu. Cijena za 500 GB model ondje je snižena za otprilike 40 dolara, ali treba napomenuti i to da je PS4 u Japanu već bio povoljniji nego na drugim tržištima.

U bilo kojem slučaju, pad cijene svakako bi bio dobra stvar za igrače, a Sonyju bi definitivno pomogla u budućnosti jer je na TGS-u također najavljeno kako će prvi značajni dodatak za konzolu, PlayStation VR headset, koštati u rangu nove konzole.

Komentari (1)

  • lucho-CRO

    21.09.2015 - 13:57

    Bilo bi im bolje da rade vise limited edition konzola, pa da taj bundle bude jos sa dodatnim kontrolerom i sve to za cijenu koja je trenutno koliko toliko prihvatljiva..koliko sam skuzio mnogi pate za nekom drugacijom izvedbom ps4 mislim na boju i skin pa tako i ostalo, sjetimo se nekih limited edition verzija sto nam tek dolazi(crna starwars prelijepa meni osobno), a bas radi tih par stotina kuna vise uzimaju standardni model od 500 gigi i onda zicaj igru :')

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?