HCL.HR

Microsoft otkazao igru Gorea Verbinskog

nebel 08.03.2013.   •   0 komentara


Kinect naslov koji je trebao doći u režiji slavnog filmaša Gorea Verbinskog neće ugledati svjetlo dana, barem ne pod izdavačkom palicom Microsofta.

Na prošlogodišnjoj E3 konferenciji Microsoft je u nedostatku pravih ekskluziva najavio Matter – sasvim nasumični Kinect naslov koji se istaknuo po jednoj stvari – uz igru se vezalo ime filmskog redatelja Gorae Verbinskog, poznatog po Disneyevoj trilogiji filmova Pirates of the Caribbean. Verbinski je surađivao s razvojnim timom Blind Wink Games na igri u kojoj bismo upravljali robotskom kuglom, a naši bi se pokreti nekako povezivali s emocijama u igri. Kažemo nekako jer nam zapravo nije demonstrirano kako i na koji način, a po svemu sudeći – nikada ni neće biti.

Matter je, naime, otkazan uz jednostavnu izjavu da Microsoft više nije zainteresiran za igru i kako tvrtka nema daljnjih detalja za podijeliti s javnošću. Ne znamo, dakle, što je pošlo krivo u slučaju Mattera, ali nam je ovo ipak potvrda da se ne treba previše veseliti kada se neko poznato ime iz filmskoga svijeta veže uz neku igru – film i videoigre su dva bitno različita medija i unatoč nekim entuzijastičnim idejama, filmašima se nije uvijek moguće snaći se u svijetu videoigara.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?