HCL.HR

Microsoftov RoomAlive ima virtualnu stvarnost bez VR headseta

nebel 07.10.2014.   •   0 komentara   •   Tehnologija


U Microsoftu i dalje eksperimentiraju s projiciranjem virtualne stvarnosti na četiri zida u sobi, premda su već priznali kako je tehnologija preskupa za većinu korisnika. Evo kako izgledaju pomaci u tim eksperimentima.

Sjećate se kako je Microsoft prošle godine predstavio Illumiroom koncept s kojim bi uz pomoć projektora i Kinecta igre mogle „izaći“ van okvira TV-a i proširiti se na zidove u sobi? Iako je ta tehnologija naposljetku ocjenjena preskupom za masovnu upotrebu, sve je ostalo na eksperimentu.

Međutim, „eksperiment“ se i dalje razvija. Umjesto Illumirooma Microsoft sada predstavlja RoomAlive koji leži na sličnom konceptu, ali je napredniji utoliko što je interaktivan u toj mjeri da za igranje više ne traži TV nego je sama soba poligon za to. Stvar funkcionira tako da se koristi šest projektora uparenih s Kinectom koji skeniraju sobu i projiciraju virtualni prostor na zidovima i objektima.

Microsoft demonstrira tehnologiju s nekoliko konceptualnih igara koje djeluju zanimljivo, ali opet – ako je jedan projektor s Kinectom bio skupo rješenje za korisnika, ne treba se pretjerano radovati ni ovome jer kao što je rečeno – sada je u pitanju sveukupno šest projektora. No, jednoga dana, tko zna…

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?