HCL.HR

Mike Capps odstupio s pozicije predsjednika Epica

Renato Pedišić 05.12.2012.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Nakon deset dugih godina u Epic Gamesu, Mike Capps odlazi s pozicije predsjednika te tvrtke kako bi se posvetio obitelji i nadolazećem djetetu.

Mike Capps, čovjek za čijeg su boravka u Epicu proizašli hitovi poput Unreal Tournamenta 2004 i cjelokupnog Gears of War serijala, jučer je odstupio s čelnog mjesta tvrtke. Iako više neće obavljati funkciju predsjednika te će ga na toj poziciji zamijeniti neki dosadašnji potpredsjednici, u tvrtci će ostati kao stručni savjetnik. Kako je ovo njegovo svojevrsno umirovljenje većina njegovih planova za budućnost neće imati veze s gamingom:

“Ako niste čuli, uskoro će mi se roditi sin. Vrlo sam sretan što je Epic tako uspješan i velikodušan. Mogu biti muška domaćica neko vrijeme budući da nemam drugih planova osim čišćenja dječje rigotine. Možda se malo posvetim podučavanju [Capps ima titulu PhD-a i neko je vrijeme bio predavač na sveučilištu u Montereyu], potrošim nešto više vremena na kreativno pisanje, a možda se i uključim u nešto više dobrotvornih udruga.”

Na pitanje što očekuje da će se dogoditi s Epicom nakon što on definitivno otiđe odgovorio je u optimističnom tonu, hvaleći svoje kolege i prijatelje: “Imam potpuno povjerenje u naš izvršni tim – potpredsjednik proizvodnje Paul Meegan je nov u našem Raleighškom središtu, ali sam s njim radio godinama i mogu otići u mirovinu u miru znajući da će on i potpredsjednik operacija John Farnsworth obaviti svoj posao bolje nego što sam ja ikad mogao.”

Interesantna stvar kod Cappsovog umirovljenja je da je to već drugo bitnije ime koje odlazi iz Epic Gamesa budući da je tvtka nedavno ostala i bez ekscentričnog Cliffy B-a. Radi li se ovdje o nečemu dubljem od pauze koju je uzeo Cliff Bleszinski i mirovine u koju je ušao Capss? Možda, ali ne bismo htjeli spekulirati pa ćemo ovim putem zaželjeti sve najbolje Mikeu Cappsu i njegovoj obitelji uz nadu da će se taj čovjek jednoga dana ipak vratiti uspješnom vođenju velikih gaming kompanija.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?