HCL.HR

Minecraft za nove konzole veći od verzija za stare, ali ne i neograničen

ToxarE 10.05.2014.   •   0 komentara


PC verzija Minecrafta ostat će jedina koja sadrži mogućnost gradnje neograničeno velikih svjetova, dok će verzije za Xbox One i PlayStation 4 donijeti tek znatno veće svjetove od PS3/X360 izdanja.

U drugoj polovici ove godine sveprisutni Minecraft trebao bi se pojaviti na Xbox One te PlayStation 4 konzolama. Malo duži razvoj za te platforme bit će opravdan mogućnošću izgradnje znatno većih svjetova u odnosu na X360/PS3 verzije. Mogućnost izgradnje svjetova u nedogled, kakvu ima PC verzija, međutim, neće biti prisutna. Kako navodi razvojni tim 4J Studios koji radi na portanju igre, razlog tome je što na konzolama postoji restrikcija u veličini snimljenih podataka, odnosno savegame pozicija.

No, nekako sumnjamo da će to konzolašku publiku naročito smetati. Minecraft se u izdanju za X360 konzolu prodao u više od 12 milijuna primjeraka (samo dvije milje manje nego superiornija PC verzija), pa nije daje itko ostao nezadovoljan takvim raspletom. Slikovitu činjenicu o zaradi Minecrafta dao je ovih dana sam tvorac igre poručivši na Twitteru sljedeće:

„Znači, u principu imamo toliko sačuvanog novca da si za smišljanje novog projekta možemo uzeti deset godina a da u tom razdoblju ne potrošimo ni centa.“

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?