HCL.HR

Mod za Star Wars Battlefront učinio igru gotovo fotorealističnom

Juraj Bevandić 26.11.2015.   •   11 komentara


Kao da već sama po sebi ne izgleda nevjerojatno dobro, radi se na modu za Star Wars Battlefront kojim igra izgleda fotorealistično. Ozbiljno, pogledajte ove slike i recite da ne izgleda kao nešto iz najave za film.

Martin Bergman je nakon posla kao tester u Activisionu pronašao svoj pravi poziv. Uhvatio se amaterskog programiranja i počeo raditi grafičke modove za popularne PC igre. Već je jednom postao internetski popularan svojim Toddyhancer modom za GTA V, a na novom Battlefrontu je odradio još bolji posao.

Za sada je samo podijelio slike iz svoje modificirane verzije igre koje su toliko oštrije i punije realističnih grafičkih efekata da izgledaju kao snimke sa seta novog Star Wars filma. Ne samo to, nego još uvijek radi na modu i već je pokazao napredak te ga obećao objaviti za slobodnu upotrebu čim ga završi. Jedini je problem što trenutno korištenje njegovih modifikacija igru usporava za kojih 30-40 FPS-a.

Prije nego se previše uzbudimo, treba uzeti u obzir da još nismo vidjeli kako to funkcionira i izgleda u akciji, ali u iščekivanju bilo kakvih video materijala bacite oko na našu galeriju i probajte prepoznati koju smo sliku iz filmskog trailera sakrili među slike iz igre. Dobro, šalim se, nismo tako zlobni, ali priznajte da biste nam povjerovali da smo vam rekli da su snimljene uživo.

Na kojim postavkama vrtite novi Battlefront? Mislite li da će vaše računalo moći pokrenuti ovaj mod kad izađe?

Komentari (11)

  • MoGaming

    26.11.2015 - 12:33

    ovo za battlefront mi izgleda predobro da bi bilo istinito,ako stvarno ovako bude svaka čast. Ovaj za gta 5 mi nije za pohvalit,okolina na samom startu auta izgleda kao da prolazi 100 kmph sve se izduzuje

  • darijoman

    26.11.2015 - 13:19

    Samo me zanima kako ti modovi funkcioniraju ? Nisam nikad igrao modanu igru.

  • Mirek

    26.11.2015 - 17:21

    Battlefront izgleda nadrealno :D, GTA je isto odličan, šteta što je snimano kamerom/mobitelom.

  • Artyom

    26.11.2015 - 20:36

    Zar je moguce da tako izgleda! Ma nevjerujem dok ne vidim…

    • kuky90

      @Artyom, 27.11.2015 - 10:45

      To na slikama tako izgleda u stvarnosti je prezrnasto i prečudno osvjetljenje, te jako jako jaka oštrina slike. Izgleda kao ovo na GTA što po meni nije nešto jer je previše blura i prek previše oštrina naglašena.

    • MaliMicek

      @Artyom, 27.11.2015 - 13:47

      Igro sam Betu sve na ultra
      Ovaj mod je dodao oštrije teksture i bolje osvjetljenje.
      Igra izgleda fenomenalno i bez ikakvih modova.

  • Vejn

    26.11.2015 - 21:17

    Ja mislim da je ovde samo majstorski napravljen prelaz izmedju nijanski ove braon boje i nista vise, pa djeluje ovako na slikama ! Vjerovatno kvalitet teksturisanja nije ni dohvacen. Ajde da vidimo kad izadje, mozda grjesim ko zna…..

  • IaMarmageddoN

    27.11.2015 - 11:02

    Ja vjerujem da je nešto slično ovome na btf vrlo moguće jer kad sam pokretao samu betu te igre odmah se na prvu vidjelo da ta igra izgleda na nekim mapama skoro fotorealistično. Nadam se da za 2 godine će sve igre biti toga ranga a one grafički najljepše čak i iznad. GTA je malo drugačija igra gdje se više toga dešava odnosno ima mnogo više sjena, ljudi i objekata tako da nije baš pametno za usporedbu uzeti stijene sa btf i grad iz GTA makar da lik smanji ovaj užasni blur bi to bilo nešto, moram priznati. A to što je snimao iPadom ne znači baš puno jer kada ja slikam svojim starim galaxyem ne samo slike nego video i Project cars npr. izgleda kao prijenos neke utrke tako da treba pričekati i vidjeti koliko će uopće ovaj mod trošiti resursa. Ja osobno ga zovem gameworks 2.0 😀

  • goldfinger

    27.11.2015 - 17:59

    Moćno izgleda…

  • 4billion

    27.11.2015 - 18:23

    Pa ove su slike dokaz da se može s postojećim hardware-om i malo truda dosegnuti "filmska grafika" u realnom vremenu, ali trenutno nije u interesu velikim igračima koji ulažu novace u render farme koje svoje usluge nude filmskim kućama i ostalima. Jednostavno nije isplativo da najobičnija kartica od par tisuća kuna odrađivala približno jednak posao.

    • Wingmaker

      @4billion, 27.11.2015 - 20:34

      Točno tako, da bih riječ rekao 🙂 A nekada je Silicon Graphics bio toliko skup, da si za jedno računalo mogao kupiti najeftiniji mercedes, a grafičke su usporedno s SGI (Silicon Graphics Incorporated) bile i za to vrijeme jako skupe, a istodobno miljama od SGI. Nekada je umjesto CGI-ia, postojao naziv SGI. Pametnom dosta ;P

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?