HCL.HR

Najavljen je Monster Hunter Now, želi da izađete van i dodirnete travu

Zoran Žalac 18.04.2023.   •   1 komentara


Serijal Monster Hunter poći će stopama mobilne uspješnice Pokemon GO, a njima će ga povesti upravo developer koji je razvio Pokemon GO.

Možemo slobodno reći da nijedna igra bazirana na GPS-u nije ponovila uspjeh i popularnost Pokemona GO. Probao je studio Niantic s Harry Potterom i NBA franšizom, pa je nešto od toga propalo, a nešto bilo totalno ignorirano. Međutim, planove za budućnost neće mijenjati te će nastaviti bacati ideje dok se ponovno ne potrefi neki hit. Sad se pak uzdaju u nešto slično Pokemonima – serijal Monster Hunter.

Niantic i Capcom u suradnji će tako razviti AR igru Monster Hunter Now. Premisa je poznata: u stvarnosti hodate po različitim lokacijama i tražite velika čudovišta s kojima ćete se boriti. Možete igrati sami ili u grupi od četvero, a postojat će i sustav udruživanja s ostalim “lovcima” u neposrednoj blizini.

Ako ste ikad igrali Monster Hunter igre, onda znate da sustav borbe nije baš nešto što se može lako prenijeti na mobitele. Bitke će zbog toga ipak biti prilagođene, što u ovom slučaju znači da će trajati znatno kraće – najviše do 75 sekundi. Prikaz borbe bit će dostupan i u vertikalnom i u horizontalnom modu.

Iz Niantica su svjesni kako je igrače danas ipak teže natjerati na hodanje po stvarnim lokacijama, stoga će ipak uvesti nekoliko pomoćnih opcija. Primjerice, nećete se morati boriti s čudovištima nasred stvarnih lokacija, nego ćete ih moći obilježiti jednom kad dođete do njih, a onda tu bitku možete odraditi i kasnije, bez obzira gdje se nalazili, tj. i kod kuće. Isto tako, u igri će postojati pomoćnici, poznati Palicosi, koji će vam s vremena na vrijeme obilježavati čudovišta i dok ne igrate igru, te vam ih “servirati” kad ju pokrenete.

Monster Hunter Now bit će dostupan na Android te iOS platformama od devetog mjeseca 2023. godine. U testiranje kreće sljedećeg tjedna, 25. 4.

Komentari (1)

  • Mrky

    18.04.2023 - 14:59

    Kakvih sve ima “monstera” u svijetu, ako se igra proslavi, Monster Hunter će da dobije sasvim drugo značenje.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?