HCL.HR

Mordhau je prvog tjedna ostvario impresivan rezultat u prodaji

Zoran Žalac 07.05.2019.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


Prošlotjedno iznenađenje zvano Mordhau iza sebe ima vrlo uspješan tjedan u kojemu je igru zaigralo skoro pola milijuna igrača.

Mordhau, igra slovenskog tima internacionalaca, lansirana je prije tjedan dana na Steamu i kao što smo već izvijestili, ondje se uspjela progurati među 15 najigranijih igara. No, to što je igra popularna na Steamu i Twitchu ne garantira nužno i dobre rezultate u prodaji pa sve do sada nismo znali koliko je Mordhau zapravo uspješan. Srećom po malu ekipu zaslužnu za igru, u prvom tjednu prodano je nešto manje od pola milijuna primjeraka. Od toga je čak 60 tisuća igrača igru igralo istovremeno.

Ovo je veliki rezultat za igru koja nije bila najavljivana na sva zvona niti je bila lansirana u early accessu. Uz to, radi se o igri koja je dostupna samo za PC platformu te multiplayer naslovu koji je imao poteškoća sa servverima i matchmakingom. Usprkos tome, čini se da će Mordhau imati svijetlu budućnost. Njegovi proizvođači već rade na novim mapama, naziva Castello i Feitoria, a nakon toga slijede i kompetitivni modovi, počevši s duelima. U nekoj daljoj budućnosti igra će dobiti i službeni alat za modificiranje.

Ipak, peglanje tehničkih poteškoća za sada je prioritet pa tvorci igre ne žele postavljati datume i obećavati stvari koje ne stignu obaviti.

Komentari (4)

  • Kajkakko

    07.05.2019 - 15:52

    Bravo Janezi :))

  • Lucija

    07.05.2019 - 16:48

    Nadam se da ce i veci studiji vidjeti da ima novaca u ovom medieval zanru igara pa da ce nam napravit visokobudzetne igre istoga tipa, naravno cestitke ekipi iza ove igre 🙂

  • vragec25cro

    07.05.2019 - 22:38

    Što se ti¢e ma¢evanja m&b serijal meni sasvim dovoljan 🙂

    • Lucija

      @vragec25cro, 08.05.2019 - 16:02

      It’s almost harvesting season!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?