HCL.HR

Mračna kartaška igra Deck of Ashes uskoro dolazi u Early Access

Hrvoje Smoljić 18.02.2019.   •   0 komentara


Slay the Spire vam je previše šaren? Artifact vas pljačka? Dosadio vam Gwent? Možda će vas baš mračni Deck of Ashes natjerati da se ponovno bacite u prikupljanje digitalnih karata.

Digitalne kartaške igre postaju sve popularnije. Je li razlog tome prelazak brojnih igrača sa fizičkog na digitalni medij ili jer je u takve igre najlakše plasirati mikrotransakcije? Bilo kako bilo, uskoro nam u Steamov Early Access dolazi još jedna takva igra. Imena Deck of Ashes, igra uzima vizualni stil Darkest Dungeona i spaja ga s borbom nalik Slay the Spireu.

Što to podrazumijeva? Prije svega, mračne i sumorne vizuale s protivnicima koji kao da su izašli iz noćne more. U skladu s time, igra bi trebala biti vrlo teška s mehanikom nemogućnosti liječenja te trajne smrti heroja. Ako vas to ne obeshrabri, igra će vam na izbor dati nekoliko heroja od kojih će svaki imati pristup različitim kartama koje može koristiti u borbi. Također, koristiti će izdašnu količinu proceduralnog generiranja kako bi ostala “svježa” i nakon mnogobrojnih prelazaka.

Igra u Early Access stiže 11. 4., a sa sobom donosi jednog igrivog lika, 50-tak različitih protivnika, 100 karata i četiri poglavlja priče. Zasada nema govora o, po nekim najbitnijem aspektu kartaških igara – multiplayeru, no, kako se igra planira zadržati u Early Accessu do druge polovice ove godine – ništa nije isključeno.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?