HCL.HR

Ms. Pac-Man – bolja polovica Pac-Mana

Zoran Žalac 13.01.2022.   •   1 komentara   •   Tehnologija


Na današnji dan prije točno 40 godina lansirana je igra Ms. Pac-Man, neslužbeni nastavak Namcovog arkadnog hita.

Originalni Pac-Man, poznat i kao Pakkuman, došao nam je iz Japana i ostao je upamćen kao prva igra koja je za igranje videoigara zainteresirala žensku publiku. Amerikanci su vidjeli statistiku, zbrojili dva i dva te odlučili stvoriti nastavak Pac-Mana u kojemu glavnu ulogu ima ženski lik.

Ms. Pac-Man je lansirana na današnji dan prije 40 godina, ali zapravo nije od starta bila razvijana kao ta igra. Tvrtka General Computer Corporation radila je na alatu za poboljšanje originalnog Pac-Mana, zvanom Crazy Otto. Predstavili su ga američkom distributeru Pac-Mana. Njima se svidjelo što su vidjeli te je Crazy Otto postao Super Pac-Man, pa Pac-Woman i konačno – Ms. Pac-Man.

Ms. Pac-Man je donijela raznovrsnije labirinte u odnosu na prvu igru, protivnici su bili manje predvidivi, a sve je bilo popraćeno novim efektima i glazbom. Priča je pratila susret Ms. Pac-Mana i Pac-Mana sve do rođenja njihovog djeteta. Ms. Pac-Man se od svoje muške polovice razlikovala mašnom i obojanim usnama, a premda je u prvoj iteraciji imala i kosu, predsjednik tvrtke Namco koja je zaslužna za Pac-Mana savjetovao je tvorcima ove igre da maknu kosu.

Ms. Pac-Man se od svoje muške polovice razlikovala mašnom i obojanim usnama.

Ms. Pac-Man bila je vrlo uspješna igra – ne kao originalni Pac-Man, ali dovoljno da zaživi na brojnim drugim platformama kao što su Atari 2600, Commodore 64, NES, Sega Mega Drive i druge. Ms. Pac-Man je ostala upamćena kao znatno bolja verzija Pac-Mana, te je s vremenom prerasla u zaseban serijal. prije dvije godine najavljen je i moderni arkadni stroj Ms. Pac-Man u izvedbi tvrtke Arcade1Up.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (1)

  • ILoveGaming

    13.01.2022 - 12:57

    Vrlo interesantan nastavak Pac-Mana.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?