HCL.HR

Na igri Star Wars Jedi: Fallen Order radio je vrhunski scenarist

Zoran Žalac 02.03.2019.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Otkriveno je kako je Respawn Entertainment za priču svoje Star Wars igre angažirao jednog od ponajboljih pisaca u industriji videoigara.

Ako vam nadolazeća igra Star Wars Jedi do sada nije bila interesantna (jer ipak je u produkciji Electronic Artsa), možda se predomislite kad čujete tko je radio na njezinom narativnom segmentu. Naime, otkriveno je kako je za priču Jedi: Fallen Ordera bio angažiran pisac Chris Avellone. Dotični je poznat po pričama iz Fallout: New Vegasa, Pillars of Eternityja, Preya i brojnih drugih naslova.

Avellone je u svojoj karijeri već radio na Star Wars franšizi i njemu se pripisuje scenarij Star Wars: KOTOR-a 2, mnogima najbolji dio priče u tom serijalu. Otkako je napustio studio Obsidian, Avellone radi kao freelancer i od tada je iznimno tražen u industriji videoigara. Osim rada na Star Wars Jediju trenutno priprema priču za remake System Shocka, dizajnira radnju Dying Lighta 2 i radi na jednom još uvijek nepoznatom projektu.

Na Twitteru je izjavio kako će taj nenajavljeni projekt biti otkriven krajem ovog mjeseca, što znači da bi se moglo raditi ili o Borderlandsu 3 ili pak o nastavku Vampire: The Masquerade – Bloodlinesa.

U bilo kojem slučaju, lijepo je znati da je studio Respawn potražio pomoć iskusnog pisca, što znači da im je doista stalo do priče. A moramo reći kako je upravo priča bila sporedna stvar u Star Wars igrama zadnjih godina.

Možda ipak postoji nova nada.

Komentari (5)

  • Demon90

    02.03.2019 - 10:55

    Za nepoznati projekt se nadam da je masqerade

  • QuickSlick

    02.03.2019 - 12:42

    Respawn Entertainment je studio koji zasluzuje postovanje, definitivno

    • sedf

      @QuickSlick, 02.03.2019 - 16:55

      U 13.4.2019 će pokazati gameplay.Respawn je pocenjen studio,nadam se da Star Wars:Jedi: Fallen Order,samo da EA ne useru po običaju.

  • Saren

    02.03.2019 - 14:04

    Ovo je super no opet – koliko ce se EA mijesati u razvoj igre (skupa sa Disney-em) ili nece ostaje za vidjeti. Takodjer jos neznamo ni sto ce igra biti tj. akcijska avantura, rpg il sta vec. Iskreno se nadam da ce Respawn napraviti nesto dobro sa ovime, ali opet jedno je Titanfall i Apex a drugo SW igra. Tako da moze bit u rangu Jedi Academya pa sve do TLJ filma po kvaliteti lol. Nadam se da sam u krivu i da ce ovo ispasti igra vrijedna igranja ali ceka se travanj da cujemo sto rade.

  • funky0308

    04.03.2019 - 15:21

    Mozda ipak postoji nova nada hehe…odlican 😀 . Jel znamo u koji zanr pripada ova SW igra? Ako bude neki TPS s dobrom i zanimljivom pricom, sto se mene tice, sve cu oprostiti EAu 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?