HCL.HR

Na PlayStationu 4 od sada će se održavati turniri na kojima možete sudjelovati od kuće

Zoran Žalac 01.08.2019.   •   3 komentara   •   Esport, Zanimljivosti


Sony preuzima organizaciju turnira na svojoj platformi. Privlačnost te ideje u tome što za turnire nećete morati nigdje putovati.

Turniri u videoigrama predstavljaju najzabavniji dio kompetitivne scene, ali su zbog raznih stvari nedostupni širem krugu igrača. Ponekad za sudjelovanje na turniru morate izdvojiti čitav dan. Najčešće se turniri organiziraju samo u većim sredinama. Za sudjelovanje na nekima potrebno je platiti i kotizaciju. Ne bi li bilo lijepo kada bi se na turniru moglo sudjelovati od kuće?

Takvo što već postoji, ali je uglavnom na tvorcima samih igara da organiziraju svoje turnire (ala Fortnite World Championship). No, to će se uskoro promijeniti jer je tvrtka Sony najavila PS4 Tournaments: Challenger Series – sezonska natjecanja u brojnim igrama, za koje vam ne treba ništa drugo osim PS4 konzole, veze s internetom i pretplate na PS Plus. Naravno, morate posjedovati i igru u kojoj se natječete.

Na ovim PS4 turnirima moći ćete se natjecati od kuće, a ako ste dobri imate prilike osvojiti nagrade u obliku digitalnih stvari, ali i novca. Natjecat će se u različitim igrama, a prva će biti Mortal Kombat 11 čiji turnir kreće 6. 8. Zatim će kasnije ove godine uslijediti turniri u igrama kao što su FIFA 20, Battlefield V, Warface i druge.

Prijave za prvi turnir već su otvorene. Pravila natjecanja možete pronaći ovdje.

Svaki turnir imat će tri runde. Svi igrači startaju u prvoj rundi i moraju ostvariti određeni broj pobjeda kako bi prošli dalje u 2. rundu. Uvjeti za prolazak bit će različiti od igre do igre, a u slučaju Mortal Kombata 11 natjecatelji moraju pobijediti u 3 od 4 meča kako bi prošli dalje. Preostale dvije runde slijedit će sličan sustav do same završnice, s tim da se u drugoj rundi prelazi na format eliminacija. Turniri će biti podijeljeni prema regijama, Europa će biti zasebna.

Nagrade će varirati od dinamičnih tema za PS4 konzolu, virtualnih valuta za igru te stvarnog novca. Digitalne nagrade dobivat će se za prolazak u drugu i treću rundu, dok se novčane nagrade mogu dobiti samo za osvajanje turnira. Nagrada za prvo mjesto u Mortal Kombatu 11 bit će 1000 američkih dolara, za 2. mjesto 700 dolara, a za treće 500 dolara.

Pomalo je nejasno kako Sony planira regulirati sudjelovanje u turniru prema dobi. U teoriji, dobnu granicu za sudjelovanje određuje dobna granica za igranje same igre – npr. u slučaju Mortal Kombata 11 to je 18 godina. Međutim, ostaje nejasno kako će se utvrđivati dob igrača.

U bilo kojem slučaju, ako se želite natjecati, listu aktualnih turnira možete pronaći na Events tabu svoje PS4 konzole.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Antonijo K

    01.08.2019 - 21:29

    Dobra stvar ????

  • RaspudicT1986

    02.08.2019 - 11:25

    lajk

  • Darac83

    02.08.2019 - 15:41

    Sad kad tata digne pare, da otkaz i kupi hcl! A onda krene mrčndajz i knjiga “Kako sam digo pare i kupio hcl”. Kopirajt! ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?