HCL.HR

Najavljen je 11-11: Memories Retold, narativna avantura Prvog svjetskog rata

Petra Rukav 25.04.2018.   •   0 komentara


U kolaboraciji s britanskim animacijskim studiom Aardman te francuskim indie developerom DigixArt, japanska tvrtka Bandai Namco predstavila je 11-11: Memories Retold – narativnu avanturu smještenu u razdoblje Velikog rata.

Japanska tvrtka Bandai Namco danas je najavila novu videoigru koju priprema u kolaboraciji s francuskim indie developerom DigixArt i britanskim animacijskim studijem Aardman. Treba istaknuti kako je potonja kompanija poznata po filmovima napravljenim pomoću stop-motion tehnike glinene animacije, napose seriji filmova Wallace and Gromit.

Nadolazeća videoigra ovog trojca zapravo je narativna avantura nazvana 11-11: Memories Retold, a smještena je u razdoblje Prvog svjetskog rata. No, ono po čemu se najviše ističe jest njen jedinstveni vizualni stil. Naime, kao što možete primijetiti u niže priloženom videu, priča je predstavljena unutar prekrasnog artističkog tona koji podsjeća na slikarsku tehniku ulje na platnu.

Kao što je rečeno, 11-11: Memories Retold vraća nas u vrijeme Velikog rata te prati priču dva vojnika koje je povezao splet neuobičajenih okolnosti; a njihova emotivna sjećanja navodno će nas ugušiti u suzama.

„Uključivanje publike u snažne priče kroz animaciju je srce onoga što mi nastojimo kreirati u Aardmanu. Ovim projektom želimo stvoriti bogato emocionalno iskustvo s distinktivnim vizualnim karakterom kako bismo vam pomogli da razumijete rat“, rekao je Dave Sproxton, osnivač britanskog animacijskog studija.

S druge strane, direktor francuskog DigixArta poručio je kako je „11-11: Memories Retold veoma posebna igra na mnogim razinama“. Naime, „od slikarskog stila do emotivnog putovanja igraču smo otvorili mogućnost da oživi svoju baštinu“.

11-11: Memories Retold najavljen je za PC, PlayStation 4 te Xbox One.

Označeno sa:

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?