HCL.HR

Najavljen datum izlaska za Super Smash Bros. Wii U i Amiibo figurice

ToxarE 09.10.2014.   •   1 komentara


Nakon ljetne fjake Nintendo nas priprema za kraj godine i izlazak Amiibo figurica te Wii U verzije nove Super Smash Bros. igre.

Sjeverna Amerika ponovno pobjeđuje. Amerikanci će dobiti novi Super Smash Bros. nastavak u Wii U izdanju gotovo dva tjedna prije nas u Europi.

Datum izlaska službeno je objavio sam Nintendo – Europljani kreću igrati 5. prosinca, a u Sj. Ameriku igra stiže 21. studeni. Izlazak novog nastavka Nintendove popularne tabačine popratiti će i prvi val njihovih NFC figurica naziva Amiibo koje će Wii U GamePad moći očitati i povezati sa sâmom igrom. U tom prvom valu figurica, koji dolazi na police trgovina u Europi 28. studenog, biti će dostupni: Mario, Peach, Yoshi, Donkey Kong, Link, Fox, Samus, Wii Fit Trainer, Villager, Pikachu, Kirby i Marth.

Ubrzo nakon toga, 19. prosinca, doći će i drugi val figurica, odnosno još šest likova: Zelda, Diddy Kong, Luigi, Little Mac, Pit i Captain Falcon.

Osim što kvalitetno izrađene pa izgledaju lijepo na polici, Amiibo figure kroz NFC tehnologiju i internu memoriju omogućuju da trenirate svoje figurice i upotrebljavate ih tako istrenirane u samoj igri. Tako je to barem u slučaju igre Super Smash Bros. za Wii U i 3DS, no iste figurice biti će kompatibilne i s nekoliko drugih nadolazećih igara poput Yoshi’s Woolly World, Captain Toad: Treasure Tracker i Mario Party 10. Wii U GamePad već ima svoj NFC čitač/pisač, no Amiibo figurice biti će kompatibilne i s 3DS konzolom kroz dodatni čitač koji će se naći u prodaji tijekom sljedeće godine. To naravno vrijedi za dosadašnje 3DS modele, dok će oni nedavni najavljeni “new 3DS” modeli dolaziti s NFC čitačem i podrškom za Amiibo.

Ako mislite da Nintendu ovih dana ne ide pretjerano dobro, definitivno ste u pravu, no mora im se priznati da znaju što rade kada je u pitanju stvaranje hypea i zarade oko poznatih im franšiza. Super Smash Bros. za 3DS, koji je vani već mjesec dana u Japanu, a nedavno je izašao i u Europi i Americi, već je prodan u 2.8 milijuna primjeraka.

Komentari (1)

  • Njec

    09.10.2014 - 16:44

    Čekam trenutno da mi stigne verzija za 3DS, jer nemam WiiU – ali svakako mi je drago što se može i među te dvije konzole igrat multiplayer. Kada bih imao novaca za novu 'kućnu' konzolu, PS4 bi uzeo jedino zbog GTA V i Gran Tursima, a WiiU zbog tih odličnih Nintendo ekskluziva.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?