HCL.HR

Predstavljen je Asus ROG Ally X s duplo većom baterijom i drugim poboljšanjima

Zoran Žalac 03.06.2024.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Tvrtka Asus objavila je detalje o novom modelu ručnog gaming PC-ja ROG Ally X. Najveću su nadogradnju doživjele baterija i radna memorija, a i cijena je samim time otišla gore.

Povodom sajma Computex iz Asusa su službeno predstavili svoj ROG Ally X model ručnog gaming PC-ja. Kako je otprije već bilo otkriveno, procesor i ekran u ovom uređaju ostaju isti, dok su poboljšanja u bateriji dvostruko većeg kapaciteta te bržoj radnoj memoriji (7500 MHz) koja je sa 16 GB skočila na 24 GB.

Baterija većeg kapaciteta (80 Whr) je i teža baterija, ali su iz Asusa olakšali neke druge komponente u uređaju pa Ally X model teži samo 70 grama više nego originalni model. Omogućeno je tako višesatno igranje i najzahtjevnijih igara, a iz Asusa kažu da će baterija nakon tri godine korištenja zadržati 80% kapaciteta (što je 10% više od dosadašnjeg modela).

ROG Ally X zaobljeniji je na ručkama, trigger tipke su mu šire, a stražnje tipke smanjene. D-pad je drugačijeg dizajna i površinom nešto veći, a analogne palice čvršće te koriste komponente kao i kontroleri za PS5 te XS konzole. Na X modelu također je moguće izvaditi analogne palice te ih zamijeniti drugima. Glavne tipke su tri milimetra povišene u odnosu na prošli model.

ROG Ally X riješio se XG mobilnog porta u zamjenu za USB-C, dobio je podršku za punjenje na 100W, podržava M.2 2280 SSD-ove i ima novi čitač SD kartica. Generalno je uređaj hladniji i mrvicu tiši zahvaljujući novom dizajnu ventilatora. Za razliku od prethodnih modela koji su bili bijele boje, ovaj će dolaziti isključivo u crnoj boji.

Ally X model u prodaji će se naći od 22. 7. po cijeni od 799 američkih dolara, što znači da će kod nas dosegnuti cijenu od nekih 900 eura.

Komentari (3)

  • mamojebac

    03.06.2024 - 11:31

    Fora ali i puno novaca

  • ihneacho

    03.06.2024 - 12:12

    Ma samo steam deck, sav handheld do 400 eura mi je tolerantan, preko vec je tesko prosipanje teski luksuz.

  • 312AE

    03.06.2024 - 12:21

    SteamDeck Oled , Batocera/Emudeck, Playnite i Decky Plugin i imaš toliko ludu gaming platformu za igranje. ❤️❤️❤️

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?