HCL.HR

Najavljen Minecraft: Windows 10 Edition

Zoran Žalac 04.07.2015.   •   1 komentara


Minecraft će na PC-u ubuduće imati dvije zasebne verzije. Uz onu dosadašnju stiže nam i verzija za Windows 10 koja će biti dizajnirana posebno za novi Microsoftov operativni sustav.

Jedna od najpopularnijih PC igara današnjice od 29. srpnja imat će dvije verzije na jednoj platformi. Naime, upravo je najavljen Minecraft: Windows 10 Edition i ne radi se tu samo o dosadašnjem Minecraftu s podrškom za novi operativni sustav.

Naime, Windows 10 edicija Minecrafta doći će s nekim ekskluzivnim stvarima kao što su prilagodljivo sučelje i kontrolna shema ovisno o tome igrate li na računalu ili tabletu, mišem/tipkovnicom ili kontrolerom. U ovoj verziji PC igrači će mrežni multiplayer igrati na Xbox Live mreži, zajedno s igračima s Xboxa.

Ono što još nije potvrđeno, ali je u domeni ostvarivog, jest to da bi Minecraft za Windowse 10 mogao imati DirectX 12 mod.

Dobra je vijest da svi igrači koji već imaju Minecraft dobivaju Windows 10 verziju potpuno besplatno. Isto tako, za sve one koji su tek planirali nabaviti igru, ovo je dobra prilika za to jer će se Windows 10 verzija prodavati za svega 10 američkih dolara – ali tek privremeno, nakon nekog vremena ta će cijena porasti.

Naposljetku, Microsoft umiruje sve fanove koji su zabrinuti da bi pojavom Windows 10 izdanja dosadašnja PC verzija mogla ostati na neki način zakinuta. Iz Microsofta poručuju kako to neće biti slučaj te da će dosadašnja PC verzija i dalje dobivati sva buduća ažuriranja.

Komentari (1)

  • TeroXCro

    05.07.2015 - 07:00

    Ovo su odlične vijesti,ali najbolja je da če pomaknit na DX 12 Minecraft, to je super.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?