HCL.HR

Najavljen je novi WipEout za mobitele, u kojemu nema utrkivanja

Zoran Žalac 16.09.2021.   •   7 komentara


Prvi Sonyjev serijal koji prelazi na mobilne platforme bit će davno odsutni WipEout. U 2022. godini tako stiže WipEout Rush.

Osim što će igre PlayStation produkcije ubuduće dolaziti i na PC platformu, serijali koji su potekli na Sonyjevoj konzoli u budućnosti će dobivati svoje mobilne igre. Tehnički gledano Sony je već probio led s mobilnom igrom “Run, Sackboy, Run!”, ali ona nije nosila naziv serijala LittleBigPlanet. Stoga će prvi PlayStationov serijal na mobitelima biti – WipEout.

WipEout Rush najavljen je za Android te iOS uređaje. Igra je “svježa varijacija poznate formule WipEouta” u novom vizualnom stilu. Priča je tako ispripovijedana u stilu stripa, a za grafiku se koristi cel-shading tehnika.

WipEout Rush imat će 60 lebdjelica iz dosadašnjih igara, pet različitih okoliša i 12 kupova u kojima će se moći natjecati. Po tradiciji serijala utrkivanje će popratiti elektronska glazba s potpisom Alastaira Lyndsaya.

Glavna novost u gameplayu bit će sustav karata. Detalji o tome za sada su oskudni, no nadamo se da ćemo ih doznati do 2022. godine za kada je igra planirana.

UPDATE: Sad je malo jasnije. Sustav karata zapravo jest cijeli gameplay. Naime, WipEout Rush neće biti igra u kojoj će igrači sami voziti lebdjelice. Umjesto toga bit će menadžeri tima koji samo promatraju utrku i skupljaju karte u obliku vozila.

Igru inače ne radi Sonyjev tim nego tvrtka Rogue Games. Svjesni su kako fanovi serijala možda neće biti oduševljeni time što se godinama odsutni serijal vraća u obliku mobilne igre, no ipak su optimistični:

“Nadamo se da će fanovi pristupiti igri otvorenog uma jer – iako je igra drugačija od prošlih, ponosni smo što WipEout franšizu vraćamo u fokus.”

Na službenom videu otkrivanja reakcije gledatelja na WipEout Rush pretežno su negativne. 

Komentari (7)

  • Stjepan Fikter

    16.09.2021 - 16:29

    A ono, probat će se vjerojatno. Čeka se pravi nastavak.

  • Zoran Žalac

    16.09.2021 - 16:56

    Ok, sad skužio da u igri zapravo nema vožnje lol. Samo kartama upravljaš.

    • Moonlight22

      @Zoran Žalac, 16.09.2021 - 17:11

      Užas. Tu doslovno nema ništa zabavno. Nema tu nikakvog osjećaja težine ni izazova jer nema ni jednog ni drugog.

  • razer1234559

    16.09.2021 - 18:27

    Trkaća igra sa sustavom karata mi je nešto skroz novo i djeluje mi OK. Ako će broj karata biti velik i ako će svaka karta imati neki svoj efekat ovo bi mogla biti prilično zabavna i zanimljiva igra. Probat će se naravno.

  • nikola720p

    16.09.2021 - 18:55

    igrao paperplane 3 slicno ovako izgleda,ali sad ta 9grica ne podrzaba nove os androida

  • Tony Ghost 1811

    17.09.2021 - 09:52

    Tako je i tekken dva puta propao na mob. zamisli ideje da upravljas kartama.

  • Klaudio89

    17.09.2021 - 14:07

    iz prve sam pomislio da,kad budu već karte,da će to većinom biti igra pogađanja njihove snage,težine,veličine i brzine kako je u klasičnim takvim igrama uvijek bilo prepoznatljivo,no to je ipak jedna druga stvar sa menadžerstvom

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?