HCL.HR

Najavljen je Rogue Prince of Persia, igrali smo ga i ostali iznenađeni

Zoran Žalac 10.04.2024.   •   11 komentara


Nepuna četiri mjeseca nakon izvrsne igre Prince of Persia: The Lost Crown stiže nam još jedan Princ! No, ovaj nije Ubisoftovo maslo. Evo priče iza iznenađujućeg naslova Rogue Prince of Persia.

“Prvi april” je prošao, no evo sada jedne vijesti koja će vam zvučati pomalo izmišljeno. Najavljena je nova igra Rogue Prince of Persia… manje od tri mjeseca nakon izlaska Prince of Persia: The Lost Crown. Da stvari budu čudnije, i ova je igra također 2D formata, a izlazi već 14. 5. Ove godine.

Sad se vjerojatno pitate – čemu to? 14 godina nismo vidjeli nove Prince of Persia igre i sad u vrlo kratkom roku izlaze dvije slične igre?

Priča je malo čudna, ali Rogue Prince of Persia zapravo nije igra Ubisoftove produkcije. Prije nekoliko godina na GDC konvenciji kreatori roguelite metroidvanije Dead Cells uspjeli su nekako s Ubisoftom dogovoriti totalno neočekivanu suradnju. Ubisoft im je dao zeleno svjetlo da se okušaju u dostavljanju Prince of Persia igre koja je totalno drugačija od svega što je taj serijal do sada vidio.

Iako vam će vas 2D izvedba podsjetiti na The Lost Crown ili možda na stare igre, Rogue PoP je ipak zasebna stvar. U prvom redu koristi stripovski vizualni stil, zatim ima proceduralno generirane levele, te je u konačnici prva Prince of Persia igra roguelite formata. Zbog toga je igra bliža spoju Hadesa i Guacameleeja nego prijašnjim prinčevim avanturama.

Mi smo Rogue Prince of Persia već zaigrali i dojmovi su nam vrlo pozitivni. Borba je fluidna, izazovna i dopušta kreativno mlataranje. Za razliku od The Lost Crowna, ovaj se Princ čini prizemljenim utoliko što nema nekakvih spektralnih kretanja po zraku. Princ je i dalje akrobat, ali se oslanja na trčanje po zidu, umjesto na nekakvo teleportiranje i sl.

Igra ima fini omjer ponavljanja i nasumičnosti, koji rezultira vrlo zaraznom petljom. Teško se bilo odvojiti od kontrolera. A tek glazba! Toliko je dobra… kao da vas postavlja u nekakav roguelite trans iz čijeg ritma ispadate kad vaš pohod završi tragično i vi se morate vratiti na sam početak.

Rogue Prince of Persia trenutno je u razvoju za PC, bit će lansiran prvo u early accessu, i to na Steamu. Baš kao i u slučaju Dead Cellsa, plan je da igra još godinama dobiva nove sadržaje, a do tada ćemo ju zasigurno moći pronaći i na svim zamislivim platformama za igranje.

Komentari (11)

  • Agent

    10.04.2024 - 20:39

    Mogla bi ovo bit dobra roguelike verzija princa.

  • soypi

    10.04.2024 - 23:05

    Ovo mi izgleda predobro. Vrhunski su i marketing odradili, otvorim YouTube iskoči mi trailer za igru koji gori, preporuka svima da pogledate. Nakon toga otvorim omiljeni domaći portal kad tamo već se igralo. I još je vani za dva mjeseca… Predobro. Samo nije mi jasno zašto Igor insinuira da igra izgleda loše?

    • Zoran Žalac

      @soypi, 11.04.2024 - 09:07

      Više je mislio kao da nije vizualni stil koji će privlačiti igrače. Ima ovo svoju artističku vrijednost, naravno, ali nije baš atraktivno za mase.

    • soypi

      @Zoran Žalac, 11.04.2024 - 11:31

      Pa istina ako se uspoređuje sa AAA i realističnim prikazima, da, masa to voli. Ali izgleda dovoljno dobro (meni fenomenalan stil) da bude jedan indie hit…

  • Bojko

    10.04.2024 - 23:20

    Užasno me ovo podsjeća na Oli Oli World. Indie stil, isprane boje, svaki nivo u drugom tonu, 2.5D pristup, čak i ovo trčanje po zidu daje tu neku “wall ride” dimenziju. Sve u svemu jako mi se sviđa. Igrati će se.

  • D_a__nte789

    11.04.2024 - 02:15

    Ovo zigleda kao da je ispalo sa FRIVA.

  • Adam Jensen

    11.04.2024 - 09:20

    A realno osim nazivv nema nikakve veze sa Pop-om. Znači ne govorim o gameplayu i grafičkom stilu nego uopće svijet nema taj orijentalno-fantasy vajb

  • Meeple666

    11.04.2024 - 11:28

    S obzirom da ga radi Dead Cells developer, kupujem 100%. Podrška za Dead Cells je nenormalna, igram ga od early accessa i uzimam ovo u early accesu odmah.

  • ajdin_sa

    11.04.2024 - 21:08

    Ovo je meni extra

  • Babaljuta

    12.04.2024 - 08:52

    kad rece da izlazi na konzole ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?