HCL.HR

Najavljen The Phantom Pain – potencijalno Metal Gear Solid 5?

nebel 08.12.2012.   •   7 komentara


Upravo je najavljena igra o kojoj uopće ne znamo ništa. Ali najava u svakom kadru ukazuje na mogućnost da se radi o petom dijelu Metal Gear Solid serijala.

Najveće iznenađenje sinoćnje VGA 10 dodjele nagrada za najbolje videoigre ove godine definitivno je bilo premijerno otkrivanje igre pod nazivom The Phantom Pain. Nismo doduše sigurni da je riječ o pravom nazivu jer nas dosta stvari upućuje na nešto drugo – Metal Gear Solid V. Naime, u traileru koji ćete pogledati u nastavku (da, to je imperativ), otkriva se kako na igri radi (švedski?) Moby Dick Studios, koji do sada nije postojao.

Zanimljivo, momci koji su na VGA dodjeli nosili majice s nazivom istog tima kasnije su bili u VIP sekciji Konamijevog afterpartya. Štoviše, na službenoj stranici tog misterioznog developera stoji kako je predsjednik tima Joakim Mogren. Joakim i nije neko švedsko ime, ali je zato – gle čuda, anagram za „Kojima“. Mogren, s druge strane, je jako blizu riječi Ogre, što je radni naziv dosad neotkrivene Kojimine nove igre.

Što se samog sadržaja videa tiče, jasno je da je riječ o igri rađenoj u FOX engineu. Glavni junak izgledom sliči Snakeu, a i pri kraju trailera pokazuje nam se nešto što izgleda kao Psycho Mantis. U trenutku kada se prikaže naslov – The Phantom Pain – vide se prazne linije u gornjem dijelu slova. Jedan je korisnik NeoGAFa popunio linije i evo što je dobio:

The Phantom Pain

Inače, trailer baš i ne upućuje na tradicionalni MGS, osim što u Kojiminoj maniri prekida kadrove s dvosmislenim porukama. Kojima je do sada u više navrata tvrdio da radi na igri koja obrađuje neke tabu teme (invaliditet u traileru, izravna brutalnost?), a kad je najavljen Metal Gear Solid: Ground Zeroes rečeno je kako to nije MGS 5, niti Project OGRE.

Što je onda pak The Phantom Pain? Ne znamo, ali jedva čekamo saznati!

UPDATE: Nakon što smo vam prikazali trailer uhvaćen sa streama VGA 2012 eventa, Moby Dick Studios je na svom YouTube kanalu objavio isti trailer samo znatno fluidnijeg frameratea i s mogućnošću gledanja u 1080p rezoluciji. Budući da se radi o istom traileru u ponešto gledljivijem formatu, jednostavno smo onaj stari zamijenili novim u ovoj vijesti. No uz to, developer je izbacio i prvi set screenshota sa slikama iz tog trailera. Možda se i na njima krije nešto tajnovito? Pogledajte četiri izdvojene slike ispod te zatim i punu galeriju s ukupno 15 prvih screenshota.

Komentari (7)

  • SNAKE990

    08.12.2012 - 13:01

    Što god da bude izgleda zanimljivo i napeto ,čeka se ,gledajući ovo sam se sjetio trailera za Outlast ,nezz zašto malo me asocirao na tu igru…iako je Outlast horor…

  • Maximum

    08.12.2012 - 13:04

    Kojima= najveci Troll

  • Kralj bizmisa

    08.12.2012 - 13:59

    Ako je ovo mgs5 to obavezno kupujem!

  • Adam Jensen

    08.12.2012 - 14:41

    Šta god je djeluje zanimljivo, nadam se da je novi MGS 5

  • lula4man

    08.12.2012 - 16:37

    kakva brutala totalno bi volio da je novi mgs

  • Vindigo

    08.12.2012 - 23:46

    ovo je Snake iz Ground Zeroa to je sigurno, evo dokaza http://i.imgur.com/jQV8v.jpg

  • cwenda123

    12.12.2012 - 23:17

    Da slažem se sa Vindigom,mislim da je to Big Boss poslije kloniranja…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?