HCL.HR

Najavljen Unity 5 – nova verzija enginea donosi velike nadogradnje

Stjepan Fikter 19.03.2014.   •   2 komentara


Unity Technologies objavio je kako će peta iteracija njihovog pokretača doživjeti tehničke promjene na polju zvuka, osvijetljena i shadera vezanih za fiziku te prelazi u 64-bitnu verziju.

Na ovogodišnjem Game Developers Conferenceu u San Franciscu, Unity Technologies najavio je Unity 5, novu verziju popularnog multiplatformskog enginea, odnosno seta alata za razvoj igara. Developeri kažu da nova verzija donosi poboljšane audio alate, nadograđeno osvijetljene te sistem shadera baziran na fizičkim svojstvima modela. Pokretač će također s izlaskom ove verzije prijeći u 64-bitni engine.

Osim toga, Unity 5 će pokrenuti i neku vrstu mrežne promociju za mobilne igre nazvanu Unity Cloud koja će omogućiti developerima mobilnih igara da u svojim naslovima prikazuju oglase preko cijelog ekrana, ali i da razmjenjuju oglasne jedinice s drugim Unity developerima.

Unity 4, posljednja puna verzija ovog pokretača, izašla je u studenom 2012. godine, dok sam engine podržava razvoj igara za Windowse, Mac, PS3, Vitu, X360, Wii U i sve mobilne operativne sustave. Podsjećamo, neke od nadolazećih igara koje koriste ovaj pokretač su Wasteland 2 i Satellite Reign.

Unity Technologies pripremio je i promotivni video u kojem su prikazane najvažnije značajke nove verzije pokretača.

Komentari (2)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?