HCL.HR

Najavljen Volume, zanimljiv novi stealth naslov

Stjepan Fikter 15.08.2013.   •   0 komentara


Mike Bithell, kreator platformera Thomas Was Alone najavio je novi projekt imena Volume kojeg opisuje kao stealth igru u kojoj je cilj privući pozornost da se izbjegnu protivnici.

Prošle godine igrali smo zanimljiv, minimalistički platformer Thomas Was Alone, kojeg smo pohvalili u našoj recenziji. Sada je njegov kreator najavio Volume, svoj drugi projekt na kojemu radi već sedam mjeseci. Povodom najave, dobili smo i trailer.

Mike opisuje Volume kao stealth igru u kojoj moramo privlačiti pozornost da bi izbjegli protivnike i uspješno obavljali pljačke. Zvuči malo kontradiktorno, ali zapravo ima smisla. Budući da je cilj izbjegavanje protivnika, ubijanje je u potpunosti isključeno iz igre. Kako igrač bude napredovao u zločinima koje obavlja šuljajući se, tako će mu rasti virtualna popularnost i ozloglašenost, što će povećati i inventar za različite alate koje koristi pri pljačkanju. Zanimljiva je i vizualna strana igre koja pomalo podsjeća na Metal Gear Solid: VR Missions.

Osim što će izaći sa stotinu vlastitih izazova, Volume će sadržavati i editor u kojemu će igrači moći kreirati nove izazove, kao i izmjenjivati one što će doći uz igru. Ispod pogledajte prvu demonstraciju igre od samog kreatora.

Igra će izaći negdje tijekom 2014. godine, a više detalja o glavnom liku i općenito o priči, saznati ćemo u listopadu kada se održava GameCity.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?