HCL.HR

Najavljena je Amnesia: The Bunker, bolje vam je da niste klaustrofobični

Zoran Žalac 01.12.2022.   •   3 komentara


Novo poglavlje iz horor serijala Amnesia bit će smješteno u bunker te će nam prvi put u serijalu dati vatreno oružje… i vrlo malo metaka za njega.

Rekli smo vam već da je 2022. rekordna godina po broju najavljenih horor igara, no nismo još gotovi. Upravo je najavljeno novo poglavlje iz popularnog horor serijala Amnesia.

Švedski studio Frictional Games ponovno se uhvatio građenja napete atmosfere, ali i uvođenja nekih noviteta. Amnesia: The Bunker bit će na prvi pogled još jedna horor avantura iz prvog lica, ali uz dodatni zaplet. Za početak, u ovoj ćemo Amnesiji imati oružje, no ne očekujte akcijsku igru jer će protagonist igre imati pištolj s jednim metkom. 

Stvari će se malo zakomplicirati u borbi s mrakom. Naime, u ovoj ćemo igri imati svjetiljku ograničenog trajanja, čije je punjenje jako glasno i privlači neprijatelje. A da stvari budu još kompliciranije, igra neće biti sasvim linearna kao prethodne Amnesije, tj. podijeljena na regije, nego će se sve odvijati u poluotvorenom okruženju.

Radnja će biti smještena u bunkeru iz prvog svjetskog rata, a mi ćemo igrati u ulozi francuskog vojnika kojega pati amnezija i prati neko čudovište. Developeri najavljuju kako će igrač ovdje imati nikad veću razinu slobode. Navodni susreti s čudovištem neće biti skriptirani (barem ne cijelo vrijeme), a zagonetke će se moći rješavati na više različitih načina.

Amnesia: The Bunker najavljena je za PC, Xbox Series X/S, Xbox One te PlayStation 4 platforme. Nema još precizan datum izlaska, ali je u planu za treći mjesec 2023.

Komentari (3)

  • Nemanjazzz

    01.12.2022 - 21:41

    Svidja mi se sto uvek traze nesto novo

  • Josip999

    02.12.2022 - 10:40

    Super da Amnesia serijal ide dalje, poseban ugođaj i atmosfera. Pištolj s jednim ili malo metaka je isto zanimljiva novost.

  • SanKa

    02.12.2022 - 13:47

    cek, a ne za ps5 ? wtf…. ali jedva cekam

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?