HCL.HR

Najavljena je horor igra Cannibal

Zoran Žalac 09.04.2020.   •   3 komentara


Redatelj kontroverznog filma Cannibal Holocaust vraća se da bi nastavio priču u obliku interaktivne grafičke avanture.

Pravilo kaže da niste zagriženi ljubitelj horor tematike ako niste gledali trilogiju talijanskih filmova Cannibal, među kojima je najkontroverzniji bio Cannibal Holocaust iz 1980.

Bez ulaženja u detalje, redatelj filma Ruggero Deodato nekoliko je puta bio uhićen zbog tog uratka, a sam film je bio zabranjen u pedesetak zemalja. Kontroverza je jenjavala s vremenom, kao i sama karijera spomenutog redatelja. Možda se upravo zbog toga isti sada odlučio napraviti videoigru zvanu Cannibal, povodom 40. obljetnice Cannibal Holocausta.

Cannibal će biti grafička horor avantura rađena u Unityju. Dakle, nešto kao vizualna novela u kojoj će interakcija biti minimalna. Pratit ćemo troje likova na njihovoj ekspediciji u džungli Bornea. Nije neki spoiler da će ih ondje napastovati kanibali, a sve će to biti prikazano u sirovom stilu Deodatovih filmova iz 80-ih. Dakako, nasilje tu neće biti samo radi nasilja već Deodato obećava jake metafore koje će otkriti neugodne i duboke impulse našeg društva te nas potresti do samih temelja.

Cannibal je u planu za PC, Playstation 4, Xbox One i Switch, iako me ne bi čudilo da izlazak igre na konzolama bude zabranjen. Ako ne bude, igrat će se od 11. mjeseca 2020.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • mili1985

    09.04.2020 - 12:28

    Nije me se nešto dojmio. Brutalan je, to svakako. Ali sve ostaje na tome. Tko “voli” kanibalizam, preporučam Bone Tomahawk sa Kurt Russelom. Kombinacija horora i vesterna. Nije toliko snuff kao stariji Canibali, ali dosta dobar hororac.

    • bigAl

      @mili1985, 09.04.2020 - 13:14

      Odličan, ugodno me iznenadio

    • Lazy

      @mili1985, 09.04.2020 - 15:21

      Hvala na savjetu za film, volim horrore a ovo nez kako sam propustio, isto tako nisam upoznat s Deodatovim radom, budem se informirao,thnx.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?