HCL.HR

Najavljena je nova Might & Magic igra, battle royale žanra

Zoran Žalac 14.01.2020.   •   9 komentara


Ubisoft će se krajem ovoga ubaciti u žanr battle royale igara koristeći format auto battlera iliti auto chessa u svijetu Might & Magic serijala.

Neki se još uvijek ne mogu pomiriti s onime što je francuska tvrtka Ubisoft napravila od nekad slavnog serijala Heroes of Might & Magic. Od heroja je danas ostao samo Might & Magic, a sada su Ubisoftovci odlučili iskoristiti tu franšizu za spoj dvaju popularnih podžanrova: battle royalea i auto chessa/auto battlera.

Might & Magic: Chess Royale stiže 30. 1. na PC, Android te iOS uređaje, a bit će free-to-play igra s mikrotransakcijama. Iako se radi o battle royale shemi sa 100 igrača po meču, iz Ubisofta obećavaju dinamičnu i brzu igru s mečevima koji traju do 10 minuta.

Ključan je samo odabir heroja i samog tima jer se bitke vode automatski, no jednako je tako važna i faza “izviđanja” tijekom koje će se nakratko moći vidjeti odabir u protivničkom kampu. Na bitke će se također moći utjecati i pomoću magije, s tim da će se čarolije rotirati na dnevnoj bazi.

Vjerujem da bi fanovi Might & Magic serijala radije htjeli vidjeti punokrvnu single-player avanturu i “povratak korijenima” baš kao u slučaju Anno/Settlers serijala, ali treba Chess Royaleu dati šansu, makar inicijalno. Tko zna, možda je upravo spoj battle royalea i auto battlera dobitna kombinacija koja će proslaviti ovaj serijal.

Komentari (9)

  • Grimmzard

    14.01.2020 - 12:10

    HOM&M III Remaster !!!! sve drugo je meeh….

    • KPsrna

      @Grimmzard, 14.01.2020 - 12:47

      može i četvorka, nećemo se bunit… sve kasnije bože sačuvaj

    • Jozo koji ti staru vozo

      @Grimmzard, 14.01.2020 - 14:57

      HOM&M III Remaster i M&M VII u unreal engine-u i nitko sretniji od mene 🙂 Ali možemo samo sanjati jer ubisoft je doslovno ubio serijal. Još dan-danas mi se plače kad se sjetim.

    • Sick Individual

      @Grimmzard, 14.01.2020 - 15:38

      Samo Necropolis

    • Drunkenstein

      @Sick Individual, 19.01.2020 - 18:29

      Zašto? Svi imaju svoje. Recimo, Fortress se na prvi pogled doima bezveze, a zapravo može bit vrlo zajebana frakcija, baš onako za agresivan stil.

    • Drunkenstein

      @Grimmzard, 19.01.2020 - 18:29

      Jedna od par najboljih igara ikad.

  • Hadvar

    14.01.2020 - 12:34

    hvala ubisoftu na ubijanju jos jedne legendarne fransize

  • Wolf359

    14.01.2020 - 17:12

    Koliko sam noči i vremena u dijetinstvu pa sve do studenskih dana potrošio na HoMM3 stoga mi je veoma žao sto je Ubisoft nažalost ubio Might and Magic, neznam što oćekuju od ovakve gluposti rekao bi da nece dugo biti živa, ako več neznaju napraviti poštenu M&M igru trebali bi prava prodati SEGAi tj Creative Assemblyju ili Paradoxu koji znaju raditi dobre igre sličnog tipa. Volio bi kada bi napravili Heroes III Remake u novom enginu ali sa istim vizualnim stilom jedinica i gradova te identičnom pričpm koju kasnije mugu proširiti ekspanzijama no to se neče desiti. M&M na životu drže moderi sa svojim modovima za trojku. A od novih igrica Warhammer 2 donekle ima feeling M&M sa svojim frakcijama izuzev Carstva Bretonnia bi bila Castle iz M&M jedino sto mi smeta što u Warhammeru nemožeš kombinirati gradove i jedinice različitih frakcija. dobra stranica za pratiti Heroes vijesti je http://heroes3wog.net/

    • Darac83

      @Wolf359, 14.01.2020 - 17:55

      Kad vidim tvoje č i ć, zbilja ti vjerujem da si previše igrao HoMM3 u djetinjstvu… ???

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?