HCL.HR

Najavljena je Tecno Pocket Go “konzola” za koju nije potreban TV

Zoran Žalac 04.03.2024.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Kineska kompanija Tecno Mobile predstavila je svoj uređaj Tecno Pocket Go kao jednu od prvih prijenosnih gaming konzola u tandemu s naočalama za proširenu stvarnost.

Igranje na prijenosnim konzolama i ručnim PC uređajima ima svoje prednosti, ali i nedostatke. Kod takvih uređaja pristajemo na ekran manjih dimenzija koji je često neupotrebljiv na dnevnom svjetlu. U budućnosti možda ne bude tako s novim formatom prijenosnih uređaja, a jedan od prvih takvih nazvan je Tecno Pocket Go.

Radi se o proizvodu kineske tvrtke Tecno Mobile koji je prijenosna konzola / PC unutar kućišta malo debljeg i glomaznijeg kontrolera, a koristi se u kombinaciji s AR naočalama koje obećavaju “6D gaming iskustvo”. Iskreno rečeno, ni ne znam što je točno 6D, ali naočale projiciraju virtualni ekran veličine 215 inča kojega gledate kao da ste šest metara udaljeni od njega. Slika se na naočale emitira putem USB-C kabela.

Samo srce uređaja čini AMD-ov procesor Ryzen 7 8840HS, u paru s Radeon 780M grafičkom karticom, 16 GB LPDDR5 RAM-a i 1TB PCIe Gen5 SSD-om. Baterija bi trebala biti izmjenjiva.

Za sada nema informacija kad bi ovaj proizvod mogao krenuti u prodaju ni koliko će koštati.

Komentari (3)

  • alan40rt

    04.03.2024 - 11:03

    Toga bu sve više i više. Za čas nebu kauč gejming nego budu si to sve nosili u prirodu, na piknike, na planinarenje, na plažu i tak.

  • sallaD

    04.03.2024 - 12:14

    Sama ideja liči na davno zaboravljeni Virtual Boy koje Nintendo probao izvest prije skoro tridesatak godina al se nisu proslavili, no danas je sve moguće kako rapidno napreduje tech.

  • Blackbeard

    04.03.2024 - 14:11

    Sad ovo,prošli tjedan onaj AI sa mirisom, šta je sljedeće? Ne zanima me ništa,sve dok ne dodje onako kao u Ready Player One 😁😁 fact Check: biti ću 2m ispod zemlje kada to dodje 🤣🤣

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?