HCL.HR

Najavljene dvije nove Zelda igre za Wii U!

Igor Belan 23.01.2013.   •   2 komentara


Nova velika Zelda avantura za Wii U je u procesu izrade, a dok čekamo da zaigramo nju na jesen ćemo već moći zaigrati HD remake Wind Wakera. Pogledajte kako izgleda u HD-u!

Upravo završeni Nintendo Direct otkrio je gomilu lijepih informacija o budućnosti Wii U igara, ali najavu čak dvije nove The Legend of Zelda igre zaista nismo očekivali. Nintendov Eiji Aonuma dao je do znanja da je nova velika Zelda HD avantura krojena za Wii U konzolu trenutno u produkciji te da razmišljaju u smjeru manje linearnosti te igranja s više igrača. Posljednje 3D Zelda igre uvijek su davale dojam nelinearnosti, ali zapravo su itekako imale jasan redoslijed rješavanja nekih zadataka. Ovaj put Eiji Aonuma i njegov tim razmišljaju stvoriti Zelda igru koja nudi nekoliko načina za riješiti pojedini dungeon, a želja im je na neki način uključiti i više igrača u inače singleplayer igru. Zelda MMO? Ne bi išli baš tako daleko…

U svakom slučaju, tu Zelda igru nećemo tako skoro zaigrati. Ona će biti još dugo vremena u razvoju, a kako bi nam ublažili čekanje i dali toliko potrebni Zelda fiks vlasnicima Wii U konzole, Nintendo će prije kraja ove godine izbaciti HD remake The Legend of Zelda: The Wind Wakera, igre originalno izašle za GameCube. Kao što vjerojatno i znate, GameCube nije bio vrlo uspješan sa svega 4.7 milijuna prodanih konzola na području Europe i Australije u cijelom njegovom životnom vijeku, pa mnogi gameri nisu isprobali ovu inače odličnu igru. Nintendo je stoga zaključio da je to savršeni kandidat za HD remake, a obećali su i da neće biti riječ samo o povećanju rezolucije. ‘Wind Waker HD’ kako ga trenutno zovemo imati će bitno drugačiju HD grafiku, podržavati će Off-TV play (što znači da ćete ju cjelu moći odigrati na samom GamePadu), donijeti će neka poboljšanja u gameplayu, a podržavati će i Miiverse. U videu ispod pogledajte najavu nove Wii U Zelde i kako Wind Waker izgleda u HD-u.

Remake Wind Wakera trebao bi izaći ove jeseni za Wii U, a više informacija o potpuno novoj Zeldi za novu konzolu mogli bi čuti na ovogodišnjem E3 sajmu.

Za rasprave o Wii U konzoli provjerite naš Wii U podforum.

Komentari (2)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!