HCL.HR

Najbolji trenutci E3 sajma: Gabe Newell je nervozan na pozornici

Zoran Žalac 05.06.2018.   •   4 komentara   •   Retro gaming


U rijetkom javnom nastupu na E3 sajmu, šef Valvea i izumitelj Steama promijenio je svoju retoriku prema konzolama i iznenadio fanove PlayStationa.

Nepisano je pravilo da se predstavnici Valvea ne pojavljuju na E3 sajmu. Zadnjih godina jednostavno je objasniti i zašto – Valve više ne radi nove igre. Međutim, 2010. godine napravljena je iznimka tom pravilu i na Sonyjevoj E3 konferenciji dogodilo se nešto što baš nitko nije očekivao. Na pozornici se pojavio Gabe Newell, Lord Gaben iliti gazda Steama.

Bilo je to iznenađujuće jer je Newell prethodno pljuvao po konzolama sedme generacije, posebice PlayStationu 3 za kojega je rekao da je svojom hardverskom arhitekturom previše kompliciran za igre. Newell je na pozornici bio iskreno nervozan zbog toga, no ta je nervoza njegovom nastupu dala određenu simpatičnost. Na kraju krajeva, nitko mu to nije zamjerio kada je najavio kako će Portal 2 doći na PlayStation 3 te će biti najbolja verzija te igre na konzolama.

Paralelno s tom najavom obećao je dolazak Steama na PlayStation 3, što se u konačnici i dogodilo, ali nije bilo značajno kao što to na prvu danas zvuči. U bilo kojem slučaju, Newellovo rijetko pojavljivanje na pozornici definitivno pripada antologijskim trenutcima E3 sajma.

Komentari (4)

  • DjokaBA

    05.06.2018 - 12:43

    Vreme kad je debeli bio jos uvek covek..

    • Slim1992

      @DjokaBA, 05.06.2018 - 14:17

      Valjda je jos uvjek coek, samo sto na medjeda malo lici xD.

  • Dragan[MKD]

    05.06.2018 - 14:50

    Taj PS3 je bio dosta cudan, ako se ne varam imao je tzv. Cell procesor iz IBM, radikalno drugaciji od PC i Xbox arhitektura, pa bilo im je tlaka portiranje igara za PS3, jer su trebali raditi igru iz pocetka.

  • SanKa

    05.06.2018 - 16:22

    jel to bio period kad su ljudi jos uvijek vjerovali u izlazak HL 3 ? 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?