HCL.HR

Najzanimljivije serije s Comic-Con 2019 konvencije

Zoran Žalac 22.07.2019.   •   12 komentara   •   Filmovi i serije


Najveća konvencija za ljubitelje stripova i geek kulture ove je godine pretežno donijela trailere za nove i postojeće TV serije.

U San Diegu je prošlog vikenda održana godišnja konvencija Comic-Con. Na našu žalost, ondje ove godine nije bilo mnogo uzbudljivih vijesti vezanih isključivo uz gaming. Death Stranding je dobio službenu naslovnicu, Marvel’s Avengers je ponovno prikazan (opet ne javno) i… to je to? Ništa od nove igre Rocksteady Gamesa, ništa od Game of Thronesa…

Srećom, Comic-Con je bio daleko uzbudljiviji ako volite (TV) serije. U subotu smo već vidjeli najzvučniju premijeru – onu za seriju The Witcher. Na Facebooku smo vas pitali sviđa li vam se prikazano i generalno ste bili zadovoljni s onim što ste vidjeli. U slučaju da ste živjeli ispod kamena ovoga vikenda, evo famoznog trailera još jednom. Usput rečeno, izašla je i rap verzija trailera, ako je to vaša šalica čaja.

Tvrtka Amazon potrudila se da ne bude izostavljena sa zabave. Nisu nam prikazali iščekivanu Lord of the Rings seriju, ali zato jesu drugu najbolju stvar – novi Star Trek, s Picardom. I ne samo Picardom, jer kako otkriva prvi trailer, vraćaju se još i legendarni likovi kao što su komandant Data, Sedma od Devet, Riker i drugi. Serija stiže “uskoro”.

Televizijska adaptacija Watchmena trebala bi nam uljepšati sljedeću jesen. U desetom mjesecu stiže nam priča o svijetu koji muku muči s maskiranim odmetnicima, a zadnjim trailerom potvrđeno je kako će se u seriji pojaviti famozni Doctor Manhattan.

Rijetko što je na Comic-Conu doista originalno, barem što se serija tiče, ali HBO je posegnuo čak u prošlo stoljeće da bi adaptirao fantastični serijal His Dark Materials. Maštoviti svijet britanskog autora Philipa Pullmana ispunjen je pratećim bićima koja se zovu daemoni, a vrti se oko potrage za nestalom djevojčicom koja razotkriva veću zavjeru.

Ako vam se mozak ne prevrće na spomen Westworlda nakon njegove komplicirane druge sezone, trebate znati da stvari u trećoj sezoni postaju još luđe. Naime, jedan dio radnje odvija se u futurističkom svijetu, s robotima. Drugi dio, kako trailer otkriva, donosi još jedan “zabavni park” – ovoga puta s temom Drugog svjetskog rata.

The Walking Dead ulazi u svoju jubilarnu desetu sezonu. Nakon što se serija osvježila odlaskom dugogodišnjeg protagonista još uvijek je ostalo neriješeno pitanje sukoba s novom grupom, The Whisperers. U desetoj sezoni stoga će se formirati neki novi odnosi, opet će se tamaniti horde zombija i slušati Neganove propovijedi.

Označeno sa: ,

Komentari (12)

  • fejzer

    22.07.2019 - 16:11

    Konačno Star Trek koji več duuugo čekam

  • Saren

    22.07.2019 - 16:47

    Ceka se Picard i Witcher. Mozda bacim oko na Watchmen i to je to.

  • Apocalypse4987

    22.07.2019 - 17:09

    Čeka sam Witchera, al sad mi je sve splasnilo kad sam vidija ko će glumit Triss. Užas

  • Dukie

    22.07.2019 - 18:04

    Jedva cekam da vidim Žan Luku Pikarda i nove pustolovine USS Enterprise-a!

  • delight353

    22.07.2019 - 18:23

    Naježio sam se na pojavu Seven of nine i Datae. 🙂 🙂 🙂 Watchmen ce biti zanimljiv.

  • striborino

    22.07.2019 - 18:27

    Twd se ceka. 9. sezona je bila osvjezenje.Veselim se desetoj ?

  • IQ118

    22.07.2019 - 20:49

    Mislim da će sj… Picarda i da će biti loš kao ova nova serija. TWD je dugo naporan. Watchmen će možda biti OK. HisDarkMaterials je ustvari serija koja ima uzor u StarDast ili kako se već zvao onaj film koji je pratio istu radnju. E to možda bude dobro

  • Virty

    22.07.2019 - 21:00

    Puno dobrog materijala.

  • Lazy

    22.07.2019 - 21:40

    Witcher,Watchman,Westworld…zbog nostalgije Piccard, al svakako serija ima na pretek.

  • xxved

    23.07.2019 - 08:16

    His Dark Materials. Trilogija je uistinu dobra i vrijedna ekranizacije pored toga sto “Polarna Svjetlost” nije prosla dobro. Bas me zanima kako ce rijesiti kontraverzne dijelove.

  • xxved

    23.07.2019 - 08:18

    Ispravka komentara. Propali film nije “Polarna Svjetlost”(prva knjiga) nego “Zlatni Kompas”

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?