HCL.HR

Nakon 25 godina najavljena je nova Blade Runner igra

Zoran Žalac 30.06.2023.   •   5 komentara


Franšiza Blade Runner vraća se u svijet videoigara! Izdavačka kuća Annapurna Interactive najavila je igru zvanu Blade Runner 2033: Labyrinth.

Zvuči nevjerojatno, ali već 25 godina nismo imali igru po uspješnom filmskom serijalu Blade Runner. Srećom, to će se promijeniti u skorijoj budućnosti jer je najavljena nova igra zvana Blade Runner 2033: Labyrinth.

U distopijski svijet s replikantima vratit ćemo se kroz originalnu priču smještenu između dva Blade Runner filma. Temeljno pitanje bit će: koja je uloga Blade Runnera kad više nema replikanata koje treba loviti?

Nije još poznato kojeg će žanra biti ova igra, ali iza nje stoji interni tim izdavačke kuće Annapurna Interactive, na temelju čega možemo pretpostaviti kako će posrijedi biti narativna avantura. Za sada je potvrđeno samo da su u razvoju verzije za PC i konzole, bez poznatog datuma izlaska.

Komentari (5)

  • SanKa

    30.06.2023 - 13:44

    samo neka bude vangelisast soundtrack, vec ce imat pobjednicku formulu

  • JCD-Bionicman

    30.06.2023 - 17:46

    Ta atmosfera koju Blade Runner poseduje je neverovatna i teška za opisati, a verovatno je i svako drugačije doživljava. Postoji više vrsta Cyberpunka i mišljenja su toliko različita da treba razdvojiti žanrove između tih par vrsta Cyberpunka ali za mene je oduvek bilo i biće kao što je prvi Blade Runner film prikazao. Može se isto reći i sa prvim Cyberpunk 2077 Teaserom.
    Nemam puno nade u današnje developere ali se iskreno nadam da će napraviti igru dostojnu imena.

    • Artyom

      @JCD-Bionicman, 30.06.2023 - 22:10

      Fenomen koji želiš opisati službeno se zove “Tech Noir”!

  • Virty

    30.06.2023 - 21:13

    Nice, čeka se….

  • Arthur

    01.07.2023 - 09:31

    Baš me zanima što će ispasti. Samo znam da će biti izazovno napraviti tu atmosferu i kvalitetu priče, likova i ostaloga, ali držim fige da će biti dobro. Samo da ne bude brzanja i žurenja i sve će biti dobro. Samo bi baš želio da bude neki open world ili nešto jer bi baš želio istraživati taj svijet. Inače to volim kod igara općenito jer naletiš na dosta stvari u open worldu, a posebno mi na pamet padaju The witcher 3, Skyrim i RDR2.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?