HCL.HR

Nakon Valiant Heartsa stiže nam i domaća igra o 1. svjetskom ratu

ToxarE 09.07.2014.   •   3 komentara


Domaći studio 32 bita priprema epizodnu igru tematike Prvog svjetskog rata u kojoj ćemo pobliže iskusiti povijesna zbivanja kroz komuniciranje s ključnim ličnostima tog vremena.

Krajem prošlog mjeseca pohvalili smo Ubisoftov Valiant Hearts: The Great War za vjerno dočaravanje atmosfere 1. svjetskog rata povodom njegove stote godišnjice, a danas doznajemo kako i jedan domaći razvojni tim ima sličnu igru u pripremi. Naime, igru radnog naziva WW1: 100 Game razvija studio 32 bita, inače tvorci obrazovnih igara Sunčica i Sraz, a sam projekt temeljen je na opsežnom proučavanju povijesti Prvog svjetskog rata.

Riječ je o ilustriranoj epizodnoj avanturi u kojoj ćemo moći sresti preko 300 povijesnih ličnosti tog vremena. Neki od njih su Gavrilo Princip, Franjo Ferdinand, Winston Churchill i drugi. Prva epizoda igre, zvana „An Hour in Sarajevo“ bavit će se događajima koji su pokrenuli najveći svjetski sukob.

Još nije poznato kada će se moći zaigrati, no jednom kad bude dostupna moći će se igrati na PC-u, Android te iOS uređajima. Kako će izgledati, provjerite u sljedećem videu.

Komentari (3)

  • deadlyassassin123

    09.07.2014 - 18:58

    to te ja pitam 😀

  • krakenov45

    10.07.2014 - 09:50

    oce bit besplatna za android?

  • Red Falcon 2

    10.07.2014 - 12:32

    Neka ova igra bude slična VH. Nadam se da neće biti igra kao nekakav film sa tu i tamo kojim pitanjem na koje se treba odgovoriti.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?