HCL.HR

Ovo napajanje živi opasnim životom i hladi se vodom

Zoran Žalac 11.04.2019.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Tvrtka FSP najavila je izbacivanje svog drugog po redu napajanja s vodenim hlađenjem koje može isporučiti i do 1000W.

Vodeno hlađenje već je godinama prisutno u domeni računalnog hardvera, pogotovo kod PC gamera koji uz visoke performanse obično traže stabilne temperature i atraktivan izgled komponenti. Zbog toga neka kućišta, primjerice, izgledaju poput akvarija. Zapravo, neka kućišta i jesu akvariji.

Međutim, ne čuje se baš često da netko koristi napajanje s vodenim hlađenjem. A da toga doista ima podsjeća nas tvrtka FSP koja je najavila svoj novi model napajanja – Hydro PTM+ 850W. Premda sam naziv sugerira kako napajanje donosi 850W, stvari nisu kakvima se čine jer kad se uključi integrirano hlađenje tekućinom, ovo napajanje može dostaviti i do 1000W.

Srećom po one paranoične, iz FSP-a poručuju da se vodeno hlađenje ne koristi sve do 850W. Naime, do 425W potrošnje hlađenje je pasivno, a od 425W do 850W koristi se klasični ventilator. Ako se pak koristi vodeno hlađenje, dobrobit je i ta što će napajanje biti toliko tiho da ga možete zvati Tihomir.

Cijena ovog napajanja bit će oko 400 eura, što je skupo, skuplje i većini neisplativo. Ali hej, dobijete i RGB osvjetljenje u paketu, čisto da vam bude ugodnije dok ga koristite.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • Dajsikeks

    11.04.2019 - 16:33

    Kako povećati performansu pc-a, ugradi rgb na ram, gpu, cpu i psu

  • SimpleHR

    11.04.2019 - 18:44

    Jebes ti to, kad Tihomiru pukne crijevo zvat ce se spaljeni

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?