HCL.HR

Napokon nešto drugačije: detektivska avantura u 16. stoljeću – Pentiment

Zoran Žalac 13.06.2022.   •   1 komentara


Od ekipe Obsidian Entertainmenta stiže nam nešto totalno drugačije od svega što su do sada radili – 2D avantura detektivske tematike, smještena u Bavariji 16. stoljeća. Zove se Pentiment.

Obsidian priprema velike fantasy RPG-ove Avowed i The Outer Worlds 2, dovršavaju igru preživljavanja Grounded, ali usput još rade i na četvrtom projektu – koji stiže krajem 2022. godine! Jučer je tako otkriven Pentiment – narativna avantura detektivske tematike, koja se odvija u Bavarskoj za vrijeme 16. stoljeća. Netipično povijesno doba, netipična lokacija, ali definitivno intrigantan zaplet!

Naime, Pentiment će nas staviti u ulogu Andreasa Malera, obrtničkog pomoćnika koji biva upleten u seriju ubojstava koja se provlače kroz 25 godina. Anreasov je zadatak otkriti istinu iza ubojstava te će u tu svrhu provesti istragu.

Igrači će imati punu kontrolu nad tom istragom, odnosno metodama kojima se detektiv Andreas koristi. Neke od metoda mogu biti iskapanje mrtvih tijela, špijuniranje seljaka i sl. Na kraju će detektiv morati uperiti prst u nekoga, a posljedice prave ili krive osude s igračima bi trebale ostati dugo nakon završetka igre.

Pentiment je najavljen za PC i Xbox konzole. Izlazak igre očekuje se u 11. mjesecu ove godine, a moći ćemo ju nabaviti po cijeni od 20 eura ili zaigrati u sklopu Game Passa.

Komentari (1)

  • AmarSahi

    13.06.2022 - 16:31

    Art style izgleda fenomenalno, tema odlična, unikatna, definitivno ide na moju wishlistu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?